Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Granit lanserar premiumkollektion – smygkika här

24 maj, 2019 
AvAnna Asplund
Granit lanserar sin första premiumkollektion MUted tones – och inomhusfärger
Lyxiga textilier, jordiga toner – och giftfria väggfärger. Här är Granits första premiumkollektion Muted tones som lanseras i sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Granit lanserar premiumsängkläder
Kuddfodral i manchester och linne från kollektionen Muted tones
GRanit Muted tones är en kollektion med bland annat sängkläder ii premiumkvalitet
Annons
Kuddfodral i sammet från Granit Muted tones
Manchesterkudde från Granit
Annons
Plädar från Muted tones

Granit lanserar sin första premiumkollektion, med textilier i fin kvalitet och en jordig färgskala. Muted tones släpps i augusti och rymmer ett 80-tal produkter för vardagsrummet och sovrummet, med priser mellan 199 och 1699 kronor.

Annons

Bland nyheterna finns bäddset, kuddar, gardiner och plädar. I samarbete med Byggfabriken har Granit även tagit fram giftfria inomhusfärger som matchar de fem dämpade nyanserna som gett kollektionen dess namn.

Lyxiga textilier i Granits första premiumkollektion

Granit lanserar premiumkollektion med textilier för hemmet

Muted tones är en kollektion som är inspirerad av naturen på flera sätt. Färgerna kallas Shell, Sand, Stone, Soil och Clay.

Granit mixar kuddar i grovt linne, sammet och manchester med plädar av mohair och våfflad bomull i vardagsrummet. I kollektionen finns även bäddset i lyxig kvalitet samt gardiner och en sängkappa.

Annons

– Med Muted tones-kollektionen har vi kvaliteten, materialvalen och den dämpade färgskalan i fokus. För dem som vill satsa på hållbarhet – både i färg-och materialval är denna serie helt rätt. Vi vill också inspirera till att våga blanda ytor, material och kvaliteter – det är så härligt när nyanserna kommer tillsammans och blandas upp i både texturer och material. Eller så inreder du helt monokromt och ton-i-ton – hur du än sätter samman färgerna och materialen så blir det snyggt, säger Eva-Lena Degerhäll, som är creative director på Granit.

Eko-sängkläder i premiumkvalitet

Sängläder från Granit premiumkollektion Muted tones

Muted tones prickar av flera tydliga trender: 2019 vill vi köpa färre prylar och konsumera på ett mer meningsfullt sätt. Granit har skapat en naturnära hotellkänsla och produkter som kan hålla länge.

Annons

Bäddset i eko-bomull och linne (odlat i Frankrike), med en en en trådtäthet på 600 TC som ger en lyxig känsla mot huden.

Kuddfodral i manchester, grovt linne och sammet

Kuddfodral i grovt linne från Granit

Grovt linne, sammet och manchester i kuddfodral från den nya kollektionen. Granit satsar på harmoni hemma och håller sig, sin vana troget, till stillsamma färger mellan offwhite och mörbrunt.

Att mixa mjuka, naturnära nyanser och olika texturer är ett stylingknep som skapar lugn i ett rum. Den neutrala färgskalan fungerar också att kombinera med alla andra färger och är många stylisters favorit.

Annons

Plädar i våfflad bomull och mohair

Plädar från nya Granit-kollektionen Muted tones

Den nya kollektionen innehåller även lyxiga plädar i bomull och mohair.

Giftfria väggfärger i samarbete med Byggfabriken

Granit och Byggfabriken har tagit fram en serie giftfria färger
Granit i designsamarbete med Byggfabriken

I ett designsamarbete med Byggfabriken släpper Granit även kollektionens fem jordiga toner som inomhusfärger. Byggfabrikens väggfärg Auro är plast- och giftfri, organisk och har en helmatt yta som går att torka av.

Annons

– Det har varit fantastiskt kul att samarbeta med Granit och att vi nu tillsammans kommer kunna erbjuda en matchad rumsupplevelse där vi lägger fokus på en sober och vilsam färgskala som skapar en ombonad känsla”, säger Tomas Melinder, som är marknadschef på Byggfabriken.

Granit och Byggfabriken släpper fem inomhusfärger

Referenskoder till Byggfabrikens fem Aurofärger för Granit är:

Shell – NCS S 2005-Y90R

Sand – NCS S1505-Y30R

Stone – NCS S 6000-N

Soil – NCS S 8005-Y20R

Clay- NCS S 5010-Y70R

(Koderna är inte exakta översättningar). Priset är 385 kronor för 1 liter, 595 kronor för 2,5 liter och 1595 kronor för 10 liter.

Annons

Då släpps Granits premiumkollektion i butik

Muted tones lanseras för Granits medlemmar den 15 augusti på granit.com. Och landar i utvalda butiker i Stockholm, Göteborg, Oslo, Helsingfors och München den 22 augusti. Auro-färgerna släpps enbart i Byggfabrikens butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Några provfärger kommer också att finnas i de Granit-butiker som säljer kollektionen.

Foto: Granit

Läs mer:

Granit lanserar sin första rottingkollektion 

Granit lanserar nyheter till balkong och uteplats

Granit lanserar sin första egendesignade möbelserie

 

Annons