Grafikens hus och ed. art öppnar popup-galleri

13 apr, 2016 
AvElsa Maria Axelsson
Den 19-24 april är det dags för Stockholm Art Week. I och med starten kommer Grafikens hus tillsammans med ed. art öppna ett popup-galleri med verk från nordiska, grafiska konstnärer så som Helene Billgren och Fredrik Söderberg.
Annons

Grafikens hus och ed.art öppnar ett popup-galleri i en månad framåt från och med Stockholm Art Week. Grafiska verk från samtida och nordiska konstnärer så som Helene Billgren, Marie-Louise Ekman och Fredrik Söderberg. Även en ny generations konstnärer som Disa Rytt, Jakob Ojanen och Astrid Myntekær kommer också att ställa ut.

helene_billgren_lookingatwinter
Looking at winter, Helene Billgren, 7 500 kr, Grafikens Hus.

Popup-galleriet kommer att finnas på Grev Turegatan 1 och både Elisabeth Blennow Calälv på ed. art och Nina Beckmann på Grafikens Hus ser fram emot utsällningen.

– Grafik erbjuder möjligheten att göra konst tillgänglig för många eftersom verken görs i flera exemplar. Att kunna öppna upp ett galleri precis intill Stureplan, med verk av riktigt etablerade konstnärer som faktiskt många människor kan ha råd att köpa, känns väldigt roligt! säger Elisabeth Blennow Calälv, på ed. art.

Annons

– Grafiken är också en konstform med fantastiska egna uttrycksmöjligheter. Det, och variationen som finns på området idag, vill vi visa upp. När jag pratar med flera av dagens stora konstsamlare, är det oftast just grafik som varit början till deras samlande, tillägger Nina Beckmann på Grafikens Hus.

 

utan-titel-ii-rytt
Utan titel II, Disa Rytt, 2 800 kr, ed. art.
turning-back-to-nature
Turning Back to Nature, Fredrik Söderberg, 3 900 kr, ed. art.
Marie-Louise_Ekman
Liggande figurer och skuggor, Marie-Louise Ekman, 5 000 kr, Grafikens Hus.
Annons
Annons
Innehåller annonslänkar