Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så ger du ditt hem en nystart – rum för rum

03 jan, 2018 
AvSanna Rossäng
bilder pa hemmets alla rum nystart inspiration for att gora om hemma
Vill du ge hemmet en nystart? Här samlar vi våra bästa tips på hur du med enkla knep gör om hemma och ger ditt hem ett lyft.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Genom enkla byten kan du ge ett hem nytt liv. Därför har vi samlat våra bästa tips på hur du med enkla knep ger hemmets alla rum den nystart de förtjänar!

1. Arbetsrummet

Grått skrivbord
Foto: Sofie Sykfont, styling: Pella Hedeby. Syns i ”Ombonad minimalism i ständig förändring”.

En arbetsplats kan både vara vacker, inspirerande och praktisk, se bara på den här helt ljuvliga bilden från Maria Karlbergs kreativa hem. Så varför inte starta det nya året med att städa skrivbordet och sortera bort allt som inte behöver vara där – och istället låta det bli en inspirerande plats fylld av vackra saker som gör dig glad? Vid den här arbetsplatsen huserar snygga posters sida vid sida med en stor grön växt, värmande ljus och fina böcker. Snyggt i all sin enkelhet, tycker vi!

Annons

2. Köket

mörkt träkök
Foto: Johan Sellén, styling: Gill Renlund. Syns i ”Nedtonad elegans i naturnära toner”.

I hemmets hjärta spenderar många mycket tid och därför tycker vi att köket ska vara en plats som andas trivsamhet och bjuder in till långkok, middagar och umgänge. Gör det därför enkelt för dig att lyckas med detta och håll alla arbetsytor fria och låt basen vara enkel. Satsa hellre på att plocka fram än att låta onödiga saker ligga framme. I stället kan ditt vackra kök få tala för sig själv – som i detta fall med de vackra luckorna i trä. Mer än så behövs inte!

3. Hallen

Vit trätrappa
Foto: Peter Kragballe, styling: Camilla Tange Peylecke. Syns i ”Nordiskt bohemiskt hos grundarna av Tine K Home”.

Efter julledigheten ser vi naturligt fram mot våren och allt vad det innebär: ljuset, värmen och alla vackra färger. I många hallar finns det ofta ett naturligt ljusinsläpp som är tacksamt för alla soltörstande. Det i kombination med enkla byten ger hallen den nystart den förtjänar. Satsa på vackra korgar, byt ut textiler och satsa på fler gröna växter som i det här mysiga hemmet. Praktiskt och välkomnande i perfekt kombination!

Annons

4. Sovrummet

Brasa i sovrum
Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf. Syns i ”Kika in i modechefens uppdaterade 1960-talsdröm”.

Med fönster mot våren längtar vi efter att krypa ner i en säng bäddad i somriga textiler. Det här makalösa hemmet inspirerar med rosa linnelakan i kombination med möbler och övriga textiler i naturnära färger, enkla vaser med kvistar och snygg konst och litteratur.

5. Vardagsrummet

Marinblå sammetsoffa
Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Syns i ”Idyllisk sekelskifteslägenhet – inredd med ljuvliga vintagefynd”.

I vardagsrummet fokuserar vi snarare på att välja ut våra favoritsaker som får ta plats samt låta iögonfallande detaljer stå i fokus. Ett vackert soffbord får agera huvudnumret och stylas snyggt med en färgstark soffa med tillhörande kuddar och vackra växter.

Annons

6. Matplatsen

Vita ramar på vit vägg
Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Syns i ”Sparsmakat i Köpenhamn – inspirerat av wabi-sabi”.

Även matplatsen får en nystart genom att plocka bort snarare än att plocka fram. Låt det enkla bli det vackra och låt få utvalda detaljer ta plats snarare än att inreda med extra allt. Förnya enkelt genom att byta plats på dina favoritsaker och hänga om dina tavlor.

7. Badrummet

Badrum med tavlor
Foto: Kristofer Johnsson, styling: Pella Hedeby. Syns i ”Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem”.

Ge även ditt badrum en nystart med nya krispiga textiler, gröna växter och öppen förvaring. Och varför inte våga dig på en tavelvägg även i badrummet, precis som hemma hos stylisten Pella Hedeby. Snyggt, ombonat och personligt!

Annons

8. Barnrummet

Stor prydnadsglass
Foto: Marcus Lawett, styling: Karolina Vertus. Syns i ”Magisk drömlägenhet fylld med personlig och stilsäker inredning”.

Sist men absolut inte minst – barnrummet. Även ett barnrum förtjänar en ordentligt nystart. Det görs enkelt genom textilbyten, byta ut detaljer och addera knasiga prylar och vackra dekorationer.

Läs mer:

Uppdatera hemmet med 2019 års inredningstrender

6 smarta budgetknep som uppdaterar hyresrätten

Sugen på en nystart? Här är 15 saker att rensa ut från hemmets olika rum

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons