Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Gör ditt hem smartare – 5 teknikprylar du inte vill vara utan

13 aug, 2019 
Teknikprylar för det smarta hemmet 2019. Smart assistant-prylarna du behöver.
Vi har länge hört talas om det smarta hemmet, men det är först nu det verkligen känns som att det håller på att slå igenom på riktigt. Här är fem smarta prylar som underlättar ditt liv och med små steg tar dig in i framtiden, bland annat med hjälp av Google assistant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Ljus och ljud i ett

Ikea och Sonos Symfonisk, en högtalarlampa.
Högtalarlampa från serien Symfoni, Ikea + Sonos.

Ljus och ljud kombinerat för att skapa ett stämningsfullt hem – på många sätt. Den här smarta bordslampan från Ikeas och Sonos samarbete, serien Symfoni, är designad för att smälta in i hemmet och tack vare inbyggd wifi-högtalare kan du på ett smidigt sätt möblera med ljud.

Lamphögtalarens design är delvis inspirerad av eldstaden som företeelse och utseendet har arbetats fram för att inte kompromissa med Sonos höga ljudkvalitet. Produkterna i Symfoni-serien är kompatibla med Sonos övriga produktsortiment och går att styra via Sonos app. Pris: 1 995 kronor.

Finns att köpa här.

2. Google Home del 2

Google nest hub
Google Home Nest Hub har en skärm, till skillnad från populära Google Home.
Google nest hub baksida

Sedan Google Home släpptes i Sverige för knappt ett år sedan har den fått en självklar plats i många hem. Kanske inte för att den smarta högtalaren direkt är livsnödvändig, men kul är den och ofta användbar. Nyligen släpptes Google Nest Hub, som ska vara till hjälp där röststyrningen inte riktigt räcker till.

Annons

Nest Hub består av en 7 tums pekskärm med högtalare och kan användas till allt från att visa hur lång tid det är kvar på timern, visa och läsa upp recept och spela en ny musikvideo på kommando, till att styra hemmets uppkopplade enheter, vare sig det är för att släcka lampan, aktivera hemlarmet eller sätta på tv:n. Den styrs precis som Google Home med kommandot ”OK Google” eller genom att röra skärmen. I viloläge kan skärmen fungera som både fotoram och digital klocka. Pris: 1 449 kronor.

Finns att köpa här. (reklamlänk)

3. Drömbild med röststyrning

Sonys flaggskepp inom tv: AG9
Tv med 4K-upplösning från Sonys serie AG9.

Ska du köpa tv bör du inte köpa en med mindre än 4K i upplösning. Visserligen börjar modeller med 8K dyka upp på marknaden, men än så länge är det näst intill ingenting du kan se som visas eller streamas i den höga upplösningen. Sonys flaggskepp inom tv stavas AG9 och här har man knappast tummat på varken utseende, bildkvalitet, ljud eller teknik. OLED-panel, 4K-upplösning och en mäktig ljudbild förbättrar tv-upplevelsen och designen är avskalad för att smälta in i hemmet.

Annons

Att AG9-serien dessutom fungerar handsfree med röststyrning via Google Assistant gör det hela bara ännu bättre. Be bara Google spela din senaste favoritserie på Netflix och du kan luta dig tillbaka i soffan utan att hålla på med vare sig app eller fjärrkontroll. Sony AG9 finns i storlekarna 55-, 65- och 77 tum och kostar från 33 000 kronor.

Finns att köpa här.

4. Framtidens solglasögon

Bose Frames, framtidens solglasögon
Solglasögon med Google assistant från Bose Frames.
Närbild på Bose Frames

Bose är mest kända för sina kvalitativa ljudprodukter, men nyligen tog företaget det hela ett steg längre och släppte högklassiga solglasögon – med funktionen och prestandan hos trådlösa hörlurar med tillgång till både Siri och Google Assistant. Bose Frames finns i två tidlösa unisex-modeller vars glas är utbytbart för att kunna anpassas efter bärarens stil och smak. Och inbyggt i ramen finns det minsta, tunnaste och lättaste Bose-ljudsystemet någonsin.

Annons

Den egenutvecklade open ear-designen möjliggör mikroakustik, röststyrning och avlyssning som gör att du kan streama musik, ta emot och ringa samtal och använda virtuella assistenter – samtidigt som informationen hålls privat. Hörlurar uppkopplade trådlöst till telefonen i form av smarta och klassiska solglasögon, helt enkelt. Framtiden är här. Pris: 2 599 kronor för Bose Frames och från 289 kronor för nya glas.

Finns att köpa här. 

5. Smart och skräddarsytt ljudsystem

Citation från Harman Kardon
Högtalare med Google assistant från Harman Kardons serie Citation.

Ljudteknik och design förenas i den stilfullt utformade högtalarserien Citation från Harman Kardon. Serien är framtagen för att synas lika mycket som att höras. Det är ett förstklassigt, trådlöst ljud med Google Assistant och tillsammans med Kvadrat – Europaledande inom akustisk textil – har man tagit fram en utsida av smutsavvisande och flamsäker ull, inspirerad av nordisk designtradition och med färger som samspelar med inredningen.

Annons

Det är en organisk textur som samtidigt knyter an till Harman Kardons industriella stil med eleganta material. I serien ingår flera mindre högtalare, en soundbar, en subwoofer, bakhögtalare och golvhögtalare – som du antingen kan använda separat eller koppla ihop med varandra. Varför inte skapa ett surroundsystem skräddarsytt helt efter ditt eget vardagsrum? Pris från: 1 990 kronor.

Finns att köpa här.

Foto: Ikea, Google, Sony, Bose, Harman Kardon

Läs mer:

5 vanliga missar många gör med tv:n när de inreder

Spana in Symfonisk – Sonos samarbete med Ikea

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons