Artikeln innehåller reklamlänkar

Google lanserar nyhet till hemmet – allt om Google Nest Wifi

Google Nest Wifi, allt du vill veta om nyheten

Efter Google Home och Google Nest Hub kommer nu en ny smart produkt för hemmet till Sverige. I början av maj lanserades Google Nest Wifi – här är allt du behöver veta om nyheten!
05 maj, 2020
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem
Slå på ljud

 

Många hem har numera en – eller flera – Google Home-produkter för att underlätta och sätta guldkant på vardagen. Efter Google Home gjorde Google Nest (Hub och Mini) entré. Hub med sin skärm som kunde stötta där den smarta högtalarfunktionen inte nådde ända fram. Och nu lanserar Google ännu en produkt för hemmet: Google Nest Wifi.

Lanserades i maj

Precis som namnet antyder har Google Nest Wifi med nätet att göra. I tider där många av oss både jobbar, studerar och kanske tillbringar extra mycket tid i bostaden kan Google Nest Wifi förbättra uppkopplingen – och det väsentligt.

I början av maj lanserades produkten på den svenska marknaden. Nest Wifi beskrivs som en uppgradering av originalet och erbjuder upp till två gånger snabbare internethastighet, samt kan öka räckvidden med upp till 25 procent. Perfekt om allt hemmajobb gör att du vill kunna byta miljö (rum) då och då, även dit din internetanslutning tidigare inte riktigt nått.

Perfekt för hemmakontoret

Produkten består egentligen av två separata enheter; Nest Wifi Router, som direkt kopplas ihop med modemet – och ja, det fungerar även om modemet är förkodat av operatören. Produkt nummer två är Nest Wifi Point, som är en liten enhet som fungerar som åtkomstpunkt och ökar räckvidden, som du helt enkelt placerar där du vill ha starkare nät.

Ett startpack med en router och en åtkomstpunkt räcker för ett hem på upp till 210 kvadratmeter. Vill du utöka med åtkomstpunkter går det att lägga till fler utan problem.

Avskalad design som smälter in i inredningen

Förutom att det är en användbar – och ibland nödvändig – produkt för hemmet har Googles team satsat mycket på designen. Meningen är att både routern och åtkomstpunkterna ska kunna stå framme i utan att förstöra stilen.

Enheterna har en avskalad design med mjukt rundade kanter och ett diskret ljus. Plasten som används är tillverkad av 45, respektive 40 procent, återvunnen plast. Och eftersom åtkomstpunkterna, precis som Nest Mini, har högtalare med integrerad Google Assistant kan du ansluta enheten till ditt befintliga Google Home-system.

Klicka här för mer info och köplänk! (länk till butik)

LÄS MER: 

Nystarta hemmet med hjälp av de senaste teknikprylarna

Personlig vård 2.0 – teknikprylarna du kommer vilja ha

5 teknikprylar som höjer upplevelsen i vardagsrummet

Personlig vård 2.0 – teknikprylarna du kommer vilja ha