Så inreder du hemmet med torkade växter

Grattis till dig som saknar gröna fingrar – att piffa hemmet med torkade växter är trendigare än någonsin i vinter. Nedan ger vi tips på vad du bör tänka på!
12 november, 2018

1. Torka växterna

Viktigast först: Välj blommor och växter att torka med omsorg. A och O är att de håller länge och blir minst lika vackra (eller ännu vackrare) som torkade som när de är färska. Det finns en rad olika alternativ som funkar utmärkt som till exempel blomtistel, hortensia, protea eller pampasgräs. Välj ut dina favoriter och lägg ihop blommorna eller växterna i små buketter och fäst ett gummiband runt stjälkarna och häng dem med toppen ner i ca. 3 veckor. Voilà!

2. Styling och placering

Middagsbordet
En stor bukett på matbordet gör vilken middagsdukning som helst lite härligare. Blanda flera längre kvistar med blad i olika höstkulörer i en större vas. På ett större bord kan det även vara fint med en liten mindre vas intill – förslagsvis med en proteaväxt (se bild ovan).

Hyllan
Placera ut 2 eller 3 små vaser på hyllplanen med några kortare eucalyptuskvistar och gör ett fint stilleben – och låta gärna de gröna tonerna från växterna gå igen på andra dekorationsföremål på hyllan.

Sidobordet
Håll sidobordet stilrent och avskalat och placera några snygga böcker, en fin ljusstake och sätt ihop en maffig höstbukett bestående av eucalyptuskvistar, blomtistel och kvistar. 

3. Välj rätt vas

Välj en mångsidig och klassisk vas som du kan flytta runt efter behov och som passar många olika växter – vilket gör att du kan byta ut och fylla på med nya växter efter säsong. Då torkade växter är en aning mörkare i tonen kan det även vara fint att bryta upp med en ljusare färgskala på vasen för att förstärka kontrasten.

Tips!

Förvara växterna i Eva Solos Legio Nova i höst! Den eleganta vasen har en klassisk design men samtidigt den karaktäristiska räfflade stilen som övriga produkter i Legio Nova-serien. Fyll vasen med torkade eller färska blommor eller låt vasen stå på egen hand som fin dekoration. Vasen finns i två olika storlekar och är tillverkad i porslin av hög kvalitet och har 10 års porslinsgaranti.

Du hittar Legio Nova här.

Mer inspiration: