Game of Thrones använder Ikea-plädar (!) till kostymkläderna

Trots de hundratals miljoner som plöjs ner i serien använder sig kostymörerna i Game of Thrones ibland av produkter från IKEA.
08 augusti, 2017

HBO-serien alla (läs: många) älskar att älska är inne på sin sjunde säsong och det räcker att se ett avsnitt eller bara några scener ur serien för att förstå att det är en påkostad produktion.

Läs också: Sommarens hetaste debatt: Hålet i Ikeas påslakan

Budgeten för ett avsnitt sägs snitta på uppåt 100 miljoner kronor, men lägger man feta summor på drakar som sprutar eld så måste man spara in på sekinerna på annat håll. Till exempel på kostymerna.

I ett tal som den Emmy Award-vinnande designern Michele Clapton höll på Getty Museum i Los Angeles berättade hon att de pälsar, eller fårskinn, som används som mantlar i serien är inköpta på Ikea.

– Mantlarna är faktiskt Ikea-plädar. Vi tar det vi kommer åt, sade hon på föreläsningen som du kan se i spelaren nedan (spola fram till 27:30 ungefär).

– Vi klippte till och rakade dem och knöt sen fast dem med starka läderband, fortsätter hon.

Hon specificerar inte vilka plädar de använder men Ikea säljer både fårskinn och kohudar så om du vill fixa din egen GoT-klädsel till nästa maskerad eller lajvande i skogen kan vi tipsa om att köpa LUDDE (249 kr) eller SKOLD (349 kr) och sedan på valfritt sätt skita ner och fixa till så de ser ut och luktar som om du vandrat runt och bråkat med andra klaner i sju säsonger av ditt liv.

Mycket nöje!

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: