Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Fransksvensk blandning

30 nov, 2011 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I en vacker jugendlägenhet i Vasastan har två olika temperament mötts med spännande resultat. Albert är fransman, uppväxt i Nancy och Paris, driver arkitektfirman AF-L(A) och älskar färg och dekoration. Clara är svenska, uppvuxen på Östermalm och rotad i en avskalad skandinavisk estetik.

Fransksvensk blandning ELLE Interiör

Ovan: Omlackerat Ikeakök, måttbeställd bänkskiva av corian. Golvet är originalgolvet som betsats och lackats. Golvlampa Toio, Achille Castiglioni för Flos. Stolar av Friso Kramer, produktion Ahrend de Cirkel. Bord Guéridon av Jean Prouvé, Vitra. Taklampa PH, Poul Henningsen för Louis Poulsen.

Annons
Fransksvensk blandning ELLE Interiör

Skrivbordsstolen är ritad av Osvaldo Borsani för Tecno. Lampan på skrivbordet i bondrokoko är designad av Serge Mouille på 1950-talet.

Fransksvensk blandning ELLE Interiör

Bokhyllan i matsalen är ett gammalt bankskåp från Amsterdam. Taklampa Triennaali av Yki Nummi för Orno. Bord och stolar svenskt 1700-tal och fåtöljer från Klaessons Möbelfabrik i Örebro.

Av Maja Dubrawski Foto Jonas Ingerstedt

Läs hela reportaget i ELLE Interiörs novembernummer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons