ANNONSSAMARBETE MED EPOQ KÖK

Från stök till zen – Så planerar du för att maximera utrymmet i köket

21 apr, 2021 
Med livspusslet kommer också ett lätt kaos – och speciellt i köket. Här är guiden för att undvika stök och få ett kök som andas zen.
Advertisement

Har du också tröttnat på att köket blivit samlingsplats för allt från post till leksaker och gamla gympapåsar? När det i själva verket ska innefatta mat och ett härligt middagslugn.

Elin Eriksson är köksspecialist för Epoq hos Elgiganten och vet hur du med små och stora tips kan få till en fridfull plats i köket.

1. Stäng luckorna

– Det var framför allt vanligt förut med öppna hyllor. Det öppnar också upp för att allt syns. Så det bästa tipset för ett lugn i köket är att gömma mer av sin förvaring och gillar du vitrinskåp så ha det på ett eller två ställen där du håller det snyggt.

2. Låt var sak ha sin plats

– Allt i köket ska ha sin plats. Fundera över: Vad har du i ditt kök idag? Och har det en egen plats? Vill du exempelvis satsa på ett minimalistiskt kök och ta bort väggskåpen bör du fundera över om du har plats för alla dina saker – eller behöver du rensa bort?

3. Skapa smidig förvaring

– När du fokuserar på viktiga saker och prylar i ditt kök – såsom blender, bakmaskin, köksmaskin, air fryer – se också till att förvaringen för dessa prylar är smidig. Du måste komma åt och ha dem nära och praktiskt. Här underlättar det med hyllor som du kan dra ut.

4. Satsa på djupet

– Nyckeln till en bättre förvaring ligger ofta i lådorna, och här ska du gärna välja djupare lådor. Då kan du få till en smartare inredning av dem som gör köket komplett och du får en bättre ordning. Ta dig tid att planera både utsidan och insidan av köket för ökad funktion.

5. Välj rätt färgskala

– Färger i ett kök bidrar också till ett lugn. Vill du få ett harmoniskt kök – satsa på en färgskala som återfinns i naturen. Naturnära färger och framför allt samma färgskala, det ska inte hända för mycket, utan använd samma basfärg. Kör även på samma stil när det gäller handtag, blandare och diskho. Då får du en lugn helhet, säger Elin Eriksson, köksspecialist för Epoq hos Elgiganten.


Epoq kök

Epoq kök har över 40 olika färger på luckor och stor flexibilitet gällande inredning och mått på stommar och skåp. Epoq har också marknadens längsta garanti, 35 år, avseende material- och produktionsfel. Dessutom är ett Epoq-kök lätt att montera själv genom det unika click-systemet som sparar både tid och pengar vid installation.

Vill du veta mer? Boka ett kostnadsfritt 90-minuters rådgivningsmöte med en köksspecialist!

Läs också: