Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Fotografiska öppnar butik i Stockholm

25 nov, 2015 
AvSara Ångström Burling
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Två av de hetaste trenderna just nu är tavelväggar och fotokonst. Därför kunde tajmingen inte bli mer optimal när Fotografiska muséet nu öppnar butiken F Concept på Sergels torg i Stockholm.

– Att det nu syns en tydlig trend att allt fler börjar samla fotografi och vill ha fotografi i sitt hem som en viktig inredningsdetalj, det har Fotografiska absolut bidragit till. Det är dags att fler vågar visa mer av sig själva i sina hem, mer än att de haft råd med ett visst kök, säger Karolina Modig journalist och skribent.

Läs också:
Så förnyar du tavelväggen – 12 kreativa knep
4 smarta tips till dig som vill köpa fotokonst
Guide: Så hittar du den bästa fotokonsten

Butiken öppnar redan på torsdag och kommer sälja produkter med koppling till Fotografiska specifikt och fotografi generellt. Allt från fotografier, populära posters, exklusiva prints till coffee table books och presenter i Fotografiska-anda. Inspirationskällan till butiken är The Museum of Modern Art (MoMA) och deras MoMA Store som säljer produkter med koppling till det populära museet.

Annons

– Självklart är MoMA en inspirationskälla för oss nu när vi startar vårt F Concept på Sergels torg, mitt under fontänen. Detta torg som med sin grafiskt svart/vita profil och kulturhistorisk intressanta arkitektur passar oss som handen i handsken. F Concept ska, på samma sätt som Fotografiska, vara lika mycket en plats för fotografi i världsklass som ett ställe för oväntade möten – med konsten, medmänniskorna, designade produkter av högsta klass – och sig själv, säger Jan Broman, vd och en av grundarna av Fotografiska.

Martin SchoellerClose Up series
Foto: Martin Schoeller / Close Up series

Av Sanna Rossäng

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons