Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Förnya badrummet utan renovering – 5 enkla knep som ger lyxkänsla

13 dec, 2019 
Uppdatera badrummet utan renovering
Vill du uppdatera badrummet, men slippa renovera? Det finns många enkla knep som kan ge badrummet den guldkant man längtat efter. Vi listar fem tips att inspireras av!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förnya badrummet så det matchar din personliga stil och blir en naturlig del av resten av bostaden. Att dra igång en totalrenovering är både kostsamt, tidskrävande och onödigt om badrummet i övrigt är fräscht och funktionellt. Med några enkla stylingknep kan det omvandlas till ett rum att trivas i.

Här följer fem idéer att inspireras av om du vill uppdatera badrummet på ett enkelt och förmånligt sätt: 

1. Inred med naturmaterial

Naturmaterial i badrummet
Naturmaterial och texturer ger badrummet en lyxig känsla. Foto: Maria Sahlander Styling: Nouvel Interiör för Bjurfors/mäklare: Jonas Rutberg

Det enklaste knepet för att göra ett badrum lite lyxigare är att inreda med naturmaterial. Det passar flera olika inredningsstilar och mjukar upp det kala intrycket som lätt uppstår när fokus ligger på det praktiska.

Annons

Gör det mer ombonat och personligt med hyllor i trä, en korg i flätad jute, textilier med fin textur eller en dekorationsstege i bambu. Det finns mycket att välja bland när det kommer till naturmaterialen, så här går det att vara precis så personlig som man vill.

2. Uppdatera med färg

Badrum med målade väggar och grönska
Väggfärgen kan bli badrummets blickfång. Foto: Fredric Boukari Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman

Trött på helvitt eller den gamla bården i badrummet? Förnya ditt badrum med lite färg istället för att sätta igång en helrenovering. Att måla luckorna eller taket och den del av väggen som inte är kaklad kan pigga upp hela rummet.

Annons

Vill du byta färg på kaklet finns det särskild kakel- och fogfärg som kan förvandla badrummet. Om det bara är bården som sticker ut kan den täckas över eller få ny färg med dekorplast som klipps till för att passa kaklet.

3. Välj detaljer med patina

Vackert badrum med patina och klassiska detaljer
Äldre trä, antikmässing och detaljer i klassisk stil skapar ett drömlikt badrum. Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Underskatta inte effekten som de minsta detaljerna kan ha på badrummet. En finish, textur, form eller färg som sticker ut, oavsett hur liten den är, påverkar helhetsintrycket.

I standardbadrummet kan detaljer med lite patina göra stor skillnad. De ger rummet ett djup och bryter av det moderna och funktionella. Det kan vara en ny blandare i antikmässing, förvaring i äldre trä eller varför inte en liten ask som fyndats second hand? Våga addera lite äldre detaljer för att få ett nytt uttryck i inredningen.

Annons
Blandare i badrum i antikmässing
En ny blandare kan förändra hela tvättstället. Foto: Anders Bergstedt Styling: Livindeco för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

4. Inred med grönska

Badrum med mönstrat kakelgolv och gröna växter
Växter är pricken över i:et i vilket badrum som helst! Foto: Anders Bergstedt Styling: Livindeco för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

Grönska livar upp vilket rum som helst och är ett enkelt knep att ta till i badrummet. Satsa på enklare kvistar eller torkad eucalyptus för att minimera underhållet, eller välj en tropisk palm som ger badrummet spa-känsla. Här kan du läsa mer om vilka växter som tål att ställas i badrummet.

Annons

5. Uppdatera spegeln

Snyggt badrum med vintagekänsla
Personlig vintagekänsla med en dekorativ spegel. Foto: Alen Cordic/SE360 Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Julia Albinsson

Sätt personlig prägel på badrummet med en ny spegel. Badrumsspegeln kan vara dekorativ, ha en vintagevibb eller en annorlunda form som fångar ögat.

Ersätt standardspegeln med en spegel som blir badrummets blickfång. Du kan även byta ut det lilla badrumsskåpet mot en större spegel, om du har möjlighet att skapa småförvaring på annat håll i badrummet.

Läs mer:

Så får du ett litet badrum att kännas större – 7 compact living-tips

Här är svenskarnas drömbadrum – 7 tips som fixar stilen

9 tips: Loppisfynden som gör badrummet mysigare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons