Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Färg- och formstarkt: Kika in i unika London-hemmet

12 dec, 2022 
AvDOMINIC BRADBURY
Färgstarkt hem inspiration
Designbyrån Owl hade ett tydligt uppdrag för lägenheten i London: att skapa ett hem med en egen formstark personlighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kika in i villan i Odense – starka färger möter dova pastellerBrand logo
Kika in i villan i Odense – starka färger möter dova pasteller

Singer-songwritern som äger den nybyggda lägenheten i centrala London hade en tydlig ambition för inredningen: den skulle ha en egen engagerande personlighet. Även om utsikten från tjugonde våningen talar för sig själv ville han att fokus skulle ligga på interiören, med mycket färg och karaktär. Det var en utmaning som antogs av Simone Gordon och Sophie Van Winden, grundarna av Owl Design, som fick mer eller mindre fria händer att skapa en unik pied à terre.

– Han ville ha något som var helt annorlunda jämfört med hans hem på landet, som är en omgjord ladugård. Han såg några av våra projekt på Instagram och gillade vår stil. Briefen var att lyfta fram designen, snarare än utsikten över London. Utöver det hade vi nästan helt fria tyglar. Det var verkligen ett drömuppdrag för oss, säger Simone Gordon.

Vardagsrum inspiration
Vardagsrummets hyllsystem, byggt av Hux, har Owl Design ritat själva. Både hyllor och väggar är målade i Lithos render LM13, Viero. Mattan är en specialdesignad Reese från Maman Rugs. Soffan, i tyget Mohair powder av Amy Somerville för Recoire, är designad av Owl Design. Den röda stolen är Ekstrem från Varier. Det lilla röda sidobordet är Tall mag side table av Daniel Schofield för Conran. Soffbord, Puddle coffee table, Massproductions. Taklampa, 6 Light blue ball sputnik chandelier light fixture från Doozie Light Studio. Eldstad, Radiance 105r från Gazco.

Titta in i häftiga lägenheten med Memphis-känsla

Det höga bostadstornet med tjugofem våningar är ritat av Foster + Partners och har en distinkt arkitektonisk stil, medan originalinredningen i den rymliga visningslägenheten med tre rum och kök som musikern valde var beige matchat med beige. Allt var nytt, inklusive kök och badrum, men spänningen saknades helt när Gordon och Van Widen började jobba med lägenheten.

Annons
Design i hemmet
Mellan kök och vardagsrum står det stora vita barskåpet med blå detaljer, som är ritat av Owl Design och byggt av Hux.

– Det var en visningslägenhet fylld med visningslägenhetsmöbler, säger Sophie Van Winden. Vi åkte och tittade på den med vår klient och han sa ”det här är exakt det jag inte vill ha”. Han ville ha ett hem som han kunde använda när han var i London, men han ville också ha en plats där han kunde ta emot vänner. Han ville ha något med en wow-faktor. Ett otroligt konstverk av David Bowie, som är ganska geometriskt med röda och blå nyanser, hjälpte oss att sätta tonen.

Annons
Matsal inspiration
Sångarens lägenhet i London bjuder på specialbyggda lösningar, möbler med geometriska former, ett uppdaterat terrazzogolv som binder ihop hemmet –blinkningen mot italienskt 60-tal och Memphis-eran är tydlig. Stor personlighet och lyxig elegans helt enkelt.

Ett av de första besluten var att ersätta trägolven i entréhallen med ett blankt marmoleum-golv med ett egendesignat mönster, som återkommer i vardagsrummet och på flera andra platser i lägenheten vilket får allt att hänga ihop. De blå väggarna i hallen, där David Bowie-porträttet hänger, leder till de ljust limefärgade väggarna som bildar en mjuk bakgrund för starkare färgklickar och mönster.

Kök inspiration
Köket har knappt renoverats alls, förutom att luckorna har spraymålats för att matcha väggarna och kaklet ovanför diskbänken har bytts till Grid 04 tile från Bert & May. Matbordet är designat av Owl Design och byggt av Hux. Stolarna är Chair gropius CS1 från Noom. Taklampan ovanför bordet är Carousel suspension light av Utu soulful lighting. Tavlan vid köksön kommer från Lrnce.

– Vi tänkte oss lite Memphis-känsla, men det handlade mer om att skapa något kul och lekfullt än att kopiera Memphis-stilen. Golven är en uppdatering av en geometrisk terrazzo-look, utan tyngden av stenen eller akustiken, säger Simone Gordon.

Annons
Färgglatt hem inspiration
Insidan på barskåpet som Owl Design har ritat är målad i en orangeröd ton som matchar stolarna i köket.

Specialtillverkade lösningar, som hyllorna i vardagsrummet, den böljande soffan och den geometriska mattan förstärker inredningens unika karaktär med ekon från italienskt 60- och 70-tal. Statement-belysningen, som taklampan ovanför matbordet, adderar ännu ett intressant lager till inredningen.

Väggfärg inspiration
Sidobordet i hallen är Pillar side table från HK Living. Spegeln Diamond small wall mirror kommer från Reflections ­Copenhagen. Vägglampor, Bronte wall light från Porta Romana.
Annons
Blå hall
Väggarna i hallen är målade i tonen 79BG 66110 eggshell, DULUX. Taklampan är Echo sconce 6-bulb från Souda. Golvet i marmoleum av Forbo Flooring är designat av Owl Design.

De rundade formerna på sänggaveln i sovrummet speglar byggnadens runda former, precis som flera andra möbler, speglar och tapetmönster. Mediarummet designades som en eskapistisk tillflyktsort, med en specialdesignad omfamnande, ormbunksfärgad sammetssoffa mot en väggpanel i en djupt lila nyans.

Sovrum inspiration
I ett av flera sovrum, där alla sänggavlar är specialdesignade, står klassiska bordslampan Flowerpot av Verner Panton på ett Palette-bord av &Tradition.
Annons
Blått sovrum
Den blå stolen i sovrummet är Moustache bold chair, av Nunido.

– Eftersom vår klient inte använder lägenheten hela tiden ville vi ge den en känsla av boutique-hotell och han älskar särskilt det mysiga tv-rummet och baren. Jag tror att han är jätteglad över att vi lyckades med vad vi hade tänkt göra med lägenheten. Varje rum känns som en social plats, säger Van Winden.

Vardagsrum inspiration
Specialdesignad soffa av Owl Design, klädd i tyget Plush velvet i färgen Fern av Warwick, tillverkad av Recoire. Kuddarna är också designade av Owl Design med tyg från GP&J Baker och tillverkade av Hung Up. Väggpanelen är även den specialdesignad och tillverkad av Hux. Vägglampor, Ludic wall lights från CTO. Bord, Tall mag side table av Daniel Schofield för Conran.

Fotograf: Rachael Smith/Living Inside

Annons