Förläng sommarkänslan på balkongen – stylistens bästa knep

H&M Home-stylisten Amy Chin tipsar om sommarinredning

Att sommaren är kort vet vi redan, men det går att förlänga den ljuvliga känslan även när den börjar gå mot sitt slut. Och visst kan du börja redan nu för att maximera sommarkänslan på balkong och uteplats. Stylisten Amy Chin berättar hur!

Efter en lång, mörk och kall väntan kommer äntligen sommaren, men jämförelsevis är det tyvärr bara en kort period vi hinner njuta innan den är över. Så det gäller att njuta till max!

Inspiration från naturen

LA-baserade stylisten Amy Chin har en livslång passion för blommor. Hon beskriver sin stil som en balansgång mellan motsättningar och den mesta inspirationen hämtar hon från naturen och sin egen trädgård. Sommarnätterna tillbringar hon allra helst utomhus med sina nära.

– Att vara utomhus med vänner ger direkt en festlig känsla, säger hon.

Förläng sommarkänslan utomhus

Just nu är Amy Chin aktuell med H&M Homes högsommarkampanj och med soliga Kalifornien som bas har hon självklart knepen för att förlänga utomhussäsongen på balkong och uteplats. Och det är bara en fördel att börja redan nu för att du ska kunna få ut det mesta av sommaren – länge.

Här delar stylisten Amy Chin med sig av sina bästa inredningstips.

1. Låt säsongerna skapa förutsättningarna

– Våga flytta ut möbler, filtar, kuddar och lyktor. Skapa en säng på uteplatsen eller balkongen och sov under stjärnorna. Eller skapa ett utekök med rustika detaljer och accessoarer i trä och blått och ät dina måltider utomhus. Fyll ett långbord med vänner, mat, dryck och tända ljus.

2. Våga blanda

– Jag älskar att blanda modernt och vintage, dyrt med kitschigt och färgstarkt med neutralt. Genom att blanda skapar man en mer genomtänkt miljö med fler dimensioner. Fyll bänkar och soffor med kuddar i olika färg och textur och mysiga filtar i blåvitt och komplettera med en kudde med tofsar.

3. Dekorera med blomsterarrangemang

– Kvistar från träd och buskar blir dekorativa blickfång tillsammans med frukter. Vågade och nytänkande arrangemang förhöjs av enkla vita vaser.

4. Tänk annorlunda

– Var inte rädd för det annorlunda. Tänk nytt, tänk om! Inget kan bli fel så länge du går på känsla och har ett öppet sinne.

Foto: H&M Home

Läs mer:

Sommaren på H&M Home är här – med träslag och jordnära toner

Knepen som skapar ljuvlig sommarkänsla i sovrummet

Här är sommarens trendigaste rottingmöbler

8 fina fläktar som förmodligen kommer säljas slut innan sommaren