Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Fixa barnkalaset – inspireras av Annas bästa tips!

11 maj, 2015 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
barnkalas sonny lou-©-Anna-Malmberg-11
Northern Delight/Anna Malmbergs son Sonny Lou har fyllt 3 år och firat med stort kalas! Vi inspireras av vår bloggares kreativa kalas – 7 tips för ett lyckat barnkalas (som är lika kul för vuxna):

Foto: Anna Malmberg

barnkalas girlanger dukning tips-©-Anna-Malmberg-7
1. Kom i kalasstämning. Girlanger, blommor och ballonger – mer komplicerat behöver det inte bli att förvandla hela hemmet till en kalaskula.

Bokstavsbanners, som du kan skriva vad du vill med, och pompoms finns hos exempelvis Vintagefabriken. De är dessutom återanvändningsbara!

Annons

Häll över saft och annan dryck i vackra tillbringare för en festlig känsla – kristallkaraffer går fortfarande att hitta billigt på second hand.

barnkalas servetter-©-Anna-Malmberg-5
2. Duka upp till fest! Gör en kak- och dryckbuffé som passar både stora och små. Vikta servetter i glada färger och honeycombs direkt på bordet skapar en härlig sagokänsla. Satsa gärna på ett färgtema för en fin harmoni!

Tycker du att det är svårt att vika servetter? Duni har tips om massor av servettvikningar.

barnkalas chokladbollar fargglatt strossel-©-Anna-Malmberg-6
3. Håll det enkelt! Chokladbollar med färgglatt strössel istället för kokos eller pärlsocker är en barnkalasklassiker som håller! Dessutom kan födelsedagsbarnet själv vara med och förbereda (se bara till att ni har marginal för en dusch innan gästerna kommer!).
barnkalas tarta med presenter-©-Anna-Malmberg-10
4. Alternativ till fiskdamm. Pryd kalasets huvudnummer – tårtan – med roliga figurer som gästerna får ta med sig hem. Sonny Lous kompisar lämnade festen med varsin fin häst.
Annons
5. Gör eget godis! Bananpops gör du lätt genom att trä en bit banan på en pinne (eller sugrör), doppa i choklad och strössel/nötter och stoppa i frysen.
5. Gör eget godis! Bananpops gör du enkelt genom att trä en bit banan på en pinne (eller sugrör), doppa i choklad och strössel/nötter och stoppa i frysen. Toppa med en marshmallow eller någon annan mjuk godbit.
barnkalas present pysselkit tips-©-Anna-Malmberg-4
6. Ta med en hemmagjord present. Har du svårt att komma på den perfekta presenten till barnkalaset? Gör som Anna och Joncha och skapa ett pysselkit till födelsedagsbarnet – fullt av fjädrar, färger, klistermärken, stämplar och annat kul.
Annons
barnkalas tips-©-Anna-Malmberg-20
7. Låt barnen leka loss! Självklart ska badkrokodilen blåsas upp till barnkalaset. Perfekt för sockerstinna barn med lite för mycket energi!

Fler bilder och Annas egna ord om kalaset hittar du här!

Du har väl inte missat vårt rörliga hemma hos-reportage från Annas, Jonchas och Sonny Lous underbara hem? Se videon här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons