Artikeln innehåller reklamlänkar

Fixa Annas vintagestil med stilsäkra detaljer!

Fixa Annas vintagestil med stilsäkra detaljer!

19 maj, 2015

ELLE Decorations bloggare Anna Malmberg beskriver sin inredningsstil som vintage med romantiska och rustika inslag. När Anna och familjen precis målat klart de sista väggarna i den nya lägenheten på södermalm i Stockholm kom vi och hälsade på. Det resulterade i ELLE Decorations första ”hemma hos”-avsnitt i den nya webb-tv-satsningen!

Avsnittet hemma hos Anna kan ni kika på här!

Här bjuder vi på 6 tips på hur du fixar stilen hemma med hjälp av stilsäkra detaljer!


1. Inred med udda krukor! Blommor och växter kan man aldrig få för mycket av. Vintage-stilen skapar du genom att välja udda krukor som du blandar med blomkorgar och äppellådor.

2. Satsa på dova färger! Ett bra sätt att få in färginslag i inredningen är genom textiler. Den här vackra vintage-mattan är en pastelldröm som ligger i Annas son, Sonny Lous rum. Mattan kommer från Bodil Vintage.


3. Mixa textiler hejvilt! Blanda olika tyger och textiler och glöm inte att satsa på virkade plädar för rätt vintage-känsla. Den mönstrade kudden kommer från Etsy och det kviltade täcket är från Mokkasin.

4. Sätt mönster i fokus! Tillför vintage-möster i inredningen genom mattor, kuddar, plädar eller överkast. Annas matta kommer från Ellos (länk till Ellos) och den stora korgen kommer från Åhléns.

5. Sätt personlig prägel på väggarna! Mixa udda ramar men tänk inte bara fyrkantigt till väggarna. Här har du chansen att visa vem som bor i hemmet genom att vara personlig. Anna har grå snäckor som hänger tillsammans med en virkad sjal som skapar en ombonad känsla. Bredvid hänger en elefanttavla från STANK Stockholm.

6. Dekorera med doftljus och småplock! Anna har valt ut få men användbara detaljer till köksbordet. Anna favoritdoftljus kommer från Émoi Émoi. Något hon alltid har hemma är parmesansaltet och färska örter från Nicolas Vahé.