Artikeln innehåller reklamlänkar

För en riktigt mysig balkong eller uteplats är rottingmöbler ett bra val. Idag finns det massor olika stilar, färger och former i rotting, så du kan hitta precis din stil.

Rottingmöbler för olika rum

Utbudet är stort och det finns allt från soffor, bord och stolar till häng-gungor och solbäddar. Vissa rottingmöbler är dock mer känsliga för regn och passar bäst under tak, på en skyddad balkong eller i ett uterum. Fördelen är ändå att de väger väldigt lite och är därför enkla att ta in vid dåligt väder. Här tipsar vi om några riktigt fina rottingmöbler för balkong men som även fungerar bra på altan och i uterummet.

24 fina rottingmöbler att inreda balkongen med

Rottingsoffor

1. En stilren soffa i rotting, från House doctor. Passar både inne- och utomhus men bör stå skyddat vid dåligt väder. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

2. En stilren, ljus rottingsoffa designad av Foersom & Hiort-Lorenzen.  Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

3. Rottingfåtöljen Love Nest från Sika-Design är perfekt för den lilla balkongen. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

4. En modern soffa i twistad rotting, från Brafab. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

5. En nätt och stilig rottingsoffa med svarta ben, från danska Hubsch. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

Rottingstolar och fåtöljer

6. Vacker fåtölj i kolonial stil, från House doctor. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

7. Den här stolen, från danska Hubsch har en härlig mörk turkos nyans. Stolens rundade former ger den en mjukare framtoning. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

8. Snygg loungestol i målad rotting, från House Doctor. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

9. Broste Copenhagen är det som designat denna lilla relaxfåtölj. Perfekt för en mysig balkong. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

10. Denna retrostol från House doctor är både snygg och bekväm. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

11. En handtillverkad loungestol, från Sika-Design som tål att stå utomhus även i dåligt väder. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

12. Viggo Boesens designade stolen Teddy redan 1936. Och visst håller den än idag! Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

13. Enkel och snygg design, från House doctor. Fungerar både som loungestol eller bordsstol. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

14. En gungstol i äkta, behandlad rotting. Finns i olika färger. Från Sika-design. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

15. En rund loungestol från Cane-line i ljus rotting. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

Solstolar och gungor i rotting

16. Denna hängstol är en utomhusvariant på Arne Jacobsens ägget, från Sika-design. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

17. En annan variant på hängstol är den här från Broste Copenhagen. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

18. En härlig liggstol med fotpall som går att skjuta in under stolen, från Broste Copenhagen. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

19. En solsäng från Sika-design i slitstark konstrotting. Får fin patina med tiden. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

Bord och pallar i rotting

20. Ett snyggt sideboard i rotting, från House doctor. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

21. Runt sidobord i rottingväv och svartlackerad järn, från Madame Stoltz. Här kan du köpa det (länk till Solhem inredning)

22. Ett underhållsfritt litet bord i vit rotting, med flätade band. Från Sika-design. Här kan du köpa det (länk till Solhem inredning) 

23. En snygg pall i äkta behandlad rotting, från Sika-design. Här kan du köpa den (länk till Solhem inredning)

24. Pall i rotting med ben av metall, från Granit. Här kan du köpa den (länk till butik)

LÄS MER:

Dags att inreda balkongen – 11 fina ljusslingor

12 lyxiga detaljer till balkongen och uteplatsen

Snygga krukor att inreda din terrass och altan med