Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Fem fina rogivare

25 dec, 2011 
AvAnna Malmberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
dagbädd från another country

Tiden är inne för dagbäddens återkomst – den perfekta möbeln för sköna tupplurar, lugna lässtunder och övernattande gäster. Här är fyra nya favoriter och en god gammal klassiker. (Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.)

Ovan: Välgjord ner till minsta detalj känns Day Bed One från brittiska Another Country, som bara använder naturmaterial som ek, latex från ekologiskt odlade gummiträd, kokosfibrer och ull. Pris ca 26 500 kr med frakt.

dagbädd från atoll form

Dagbädd från Atoll Form med underrede av valnötsbetsad plywood och vändbar dyna med stoppning av naturfibern kapok. Pris i grundutförandet är 9 975 kr, ryggdyna och sidostycken kan köpas till separat.

Annons
dagbädd från ilva

Dagbädden Lubi har dubbla madrasser med pocketfjädrar och kan därför enkelt förvandlas till en stor gästsäng, 6 299 kr, Ilva.

Världens lyxigaste tältsäng? Camping av Jesper K Thomsen tillverkas i bokträ och läder med traditionella snickarmetoder, 45 000 kr, Normann Copenhagen.

Annons

Det här exemplaret av Bruno Mathssons Berlin tillverkades 1965 på formgivarens pappas snickeri, Firma Karl Mathsson, och såldes nyligen för 17 000 kr på auktionssajten Bukowskis Market.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons