Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Fem fina förvaringsidéer

27 apr, 2013 
AvAnna Malmberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Tänk utanför boxen när det gäller förvaring – praktiskt behöver inte betyda opersonligt. Här är fem inspirerande lösningar på vanliga inredningsproblem. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!

Ovan:

Rullande rörligt

Hjulet, denna fantastiska uppfinning, kan göra livet hemma så mycket smidigare. Tunga, otympliga möbler blir mobila och mindre pjäser som soffbord och pallar kan utan besvär flyttas dit de bäst behövs för stunden. Anne Lise på inredningsbloggen Fargevandring satte hjul på en träbit, målade den neonrosa och fick på så vis en både snygg och smart lösning på problemet med dammsamlande böcker för tunga att flytta varje gång det ska städas. Hjul och träskivor kan man hitta i de flesta byggvaruhus, liknande rullplattor finns även färdiga på Granit.

Annons


Hemliga gömmor

Ont om plats för alla grejer? Ta en extra titt i vinklar och vrår – det mest svårmöblerade skrymslet kan ha potential som förvaringsutrymme. Låt inte heller utrymmet under sängen gå till spillo om du är i stort behov av förvaring. Det dyker upp allt fler sängramar med inbyggda utdragslådor på marknaden men i denna variant från Hilding är det istället själva sängen som är lådan, från 6 790 kr.


Takhängt och väggfast

Annons

Inte nudda golv kan vara ett bra inredningskoncept om man bor litet. Takhängd och väggfast förvaring ger ofta rummet en lättare och luftigare känsla än exempelvis skåp och klädställningar på ben, dessutom blir det lättare att städa. Detta modulsystem kan ”skräddarsys” efter önskemål, Montana, liknande går även att sätta ihop själv med köks- och väggskåp i olika storlekar.


Nära och nåbart

De bästa förvaringslösningarna är de som faktiskt lyckas förenkla livet, inte gör det krångligare att komma åt det man behöver. Nya golvspegeln Knapper av David Wahl och Nicolas Cortolezzis erbjuder något många saknar i sina hem: en mellanlandningsplats för plagg på väg till och från garderoben. Pris 499 kr, Ikea.

Annons


Smart och smidigt

Återvinn med stil i en tidningskorg som enkelt kan bäras direkt till pappersinsamlingen när den är full. Här Leatherbag S, design Lotta De Visscher, 2 750 kr, Maze.

Av Hanna Marklund

Annons