Färgstarkt, lekfullt och mycket textil i charmiga trerummaren i Köpenhamn

13 dec, 2021 
AvMette Helena Rasmussen
Hemma hos Jasmin Gabay elle decoration
En vattenläcka gjorde att drömlyan på 160 kvadrat ersattes av en trerummare från 1700-talet. Välkommen till danska artisten Jasmin Gabays färgstarka hem.
Annons
Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022
Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022

Jasmin Gabay och hennes pojkvän Niclas Bardelin hade länge letat efter en hyresrätt i Köpenhamn när de stötte på en äldre annons för en kombinerad lägenhet och kommersiell lokal. Paret är båda musiker och idén om ett hem med plats för musikstudio och kontor för en rimlig hyra i innerstaden väckte omedelbart deras intresse.

Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration blomma

På tre dagar lyckades de få nycklarna till de 160 kvadratmetrarna och de satte genast igång med att förvandla hemmet med färg och textilier. Jasmin Gabay har ett väldigt speciellt förhållande till just kulörer och nyanser, och allt hon omger sig med sprakar. Även hennes hem.

Annons
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration colors

– Jag är inte så mycket för färgprover, så ibland blir det lite galet. Jag blir så glad av knalliga färger och har nog en ganska lekfull inställning till inredning. Jag lever som jag klär mig, säger Jasmin.

Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration garderober

Men lyckan blev kort. Målaren upptäckte en vattenskada i ena delen av lägenheten och det visade sig att resten av bostaden inte gick att använda. Drömbostaden på 160 kvadratmeter byttes därför mot halva ytan, när familjen hittade ytterligare en lägenhet på 80 kvadrat, där Jasmin och Niclas fick optimera utrymmet med förvaringslösningar och garderober i alla rum.

Annons
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration gardiner
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration barnrum

Förutom själva möblerna har allt i lägenheten fått en touch av Jasmines passion för kulör. Taken, golven, panelerna, väggarna, skåpen och till och med de gamla matbordsstolarna som Niclas och Jasmin har ärvt har målats, och i fönstren har paret hängt långa gardiner i kontrastfärger från Gardinmageren. Jasmin och Niclas har också satt in ett nytt kök från Ilopa Studio i en varm, ockragul kulör.

Annons
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration stearinljus
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration köket bord

– Mitt hem ska göra mig glad. Jag har exempelvis en Murano-glaslampa som liknar en karamell och den gör mig alldeles lycklig varje gång jag ser den. Många av mina saker är billiga loppisfynd och möbler vi har ärvt.

Annons

Fyndar gärna på loppisar

– Jag fyndar gärna på loppisar när vi är på landet. Allt jag har ärvt ska hålla för evigt – men färger kan jag byta tusen gånger. Färg är inte så allvarligt för mig. Det är bara inredning, säger Jasmin.

Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration sovrum mintgrön

Boendet är dock en mellanlandning, det är de väl medvetna om. Paret drömmer nu om att hitta ett nytt hem som rymmer dem alla fyra – och en musikstudio. Och den här gången kan det mycket väl bli på den danska landsbygden.

Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration

– Jag bodde i centrala Köpenhamn innan jag fick barn, och jag trodde att det betydde allt för mig att leva i staden nära jobbet, tjejkompisar, kaféer, parker, jobb och Niclas arbete. Men nu kan jag se att vårt liv inte är ämnat för det, och det är inte den här balansen mellan arbete och privatliv som jag vill ha. Vi drömmer om nya saker och mer utrymme.

Annons
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration tallrikar
Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration kitchen

– Att kunna släppa ut barnen i en trädgård exempelvis och att vara närmare min mamma. Folk är välkomna att höra av sig om de har ett billigt hus till salu på landet!

Annons

Jasmin Gabay

Hemma hos Jasmin Gabay elle decoration

Sångare och influencer, 33 år. Bor tillsammans med Niclas Bardelin, musiker, 31 år. Sonen Jonathan, 5 år, och numera även sonen Elias. Hyresrätt på tre rum, fördelat på 80 kvadratmeter i en fastighet från 1700-talet i centrala Köpenhamn.

Favoritcafé i Köpenhamn?

– Taxa på Nörrebro.

En perfekt ledig dag?

– Gå upp tidigt och träna, frukost med familjen och kanske en promenad i en park eller ett dopp i hamnen. Barnen till mormor och sedan ut och äta med vänner eller min sambo.

Var kopplar du av?

Annons

– I sommarhuset eller på spa.

Hemma hos Jasmin Gabay Elle Decoration barnrum

Foto: Tia Borgsmidt

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Annons