Färgstarkt, lekfullt och mycket textil i charmiga trerummaren i Köpenhamn

Hemma hos Jasmin Gabay elle decoration

En vattenläcka gjorde att drömlyan på 160 kvadrat ersattes av en trerummare från 1700-talet. Välkommen till danska artisten Jasmin Gabays färgstarka hem.
13 december, 2021
Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022
0:56

Efter reklamen: Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022

(0:56)

Slå på ljud

Jasmin Gabay och hennes pojkvän Niclas Bardelin hade länge letat efter en hyresrätt i Köpenhamn när de stötte på en äldre annons för en kombinerad lägenhet och kommersiell lokal. Paret är båda musiker och idén om ett hem med plats för musikstudio och kontor för en rimlig hyra i innerstaden väckte omedelbart deras intresse.

På tre dagar lyckades de få nycklarna till de 160 kvadratmetrarna och de satte genast igång med att förvandla hemmet med färg och textilier. Jasmin Gabay har ett väldigt speciellt förhållande till just kulörer och nyanser, och allt hon omger sig med sprakar. Även hennes hem.

– Jag är inte så mycket för färgprover, så ibland blir det lite galet. Jag blir så glad av knalliga färger och har nog en ganska lekfull inställning till inredning. Jag lever som jag klär mig, säger Jasmin.

Men lyckan blev kort. Målaren upptäckte en vattenskada i ena delen av lägenheten och det visade sig att resten av bostaden inte gick att använda. Drömbostaden på 160 kvadratmeter byttes därför mot halva ytan, när familjen hittade ytterligare en lägenhet på 80 kvadrat, där Jasmin och Niclas fick optimera utrymmet med förvaringslösningar och garderober i alla rum.

Förutom själva möblerna har allt i lägenheten fått en touch av Jasmines passion för kulör. Taken, golven, panelerna, väggarna, skåpen och till och med de gamla matbordsstolarna som Niclas och Jasmin har ärvt har målats, och i fönstren har paret hängt långa gardiner i kontrastfärger från Gardinmageren. Jasmin och Niclas har också satt in ett nytt kök från Ilopa Studio i en varm, ockragul kulör.

– Mitt hem ska göra mig glad. Jag har exempelvis en Murano-glaslampa som liknar en karamell och den gör mig alldeles lycklig varje gång jag ser den. Många av mina saker är billiga loppisfynd och möbler vi har ärvt.

Fyndar gärna på loppisar

– Jag fyndar gärna på loppisar när vi är på landet. Allt jag har ärvt ska hålla för evigt – men färger kan jag byta tusen gånger. Färg är inte så allvarligt för mig. Det är bara inredning, säger Jasmin.

Boendet är dock en mellanlandning, det är de väl medvetna om. Paret drömmer nu om att hitta ett nytt hem som rymmer dem alla fyra – och en musikstudio. Och den här gången kan det mycket väl bli på den danska landsbygden.

– Jag bodde i centrala Köpenhamn innan jag fick barn, och jag trodde att det betydde allt för mig att leva i staden nära jobbet, tjejkompisar, kaféer, parker, jobb och Niclas arbete. Men nu kan jag se att vårt liv inte är ämnat för det, och det är inte den här balansen mellan arbete och privatliv som jag vill ha. Vi drömmer om nya saker och mer utrymme.

– Att kunna släppa ut barnen i en trädgård exempelvis och att vara närmare min mamma. Folk är välkomna att höra av sig om de har ett billigt hus till salu på landet!

Jasmin Gabay

Sångare och influencer, 33 år. Bor tillsammans med Niclas Bardelin, musiker, 31 år. Sonen Jonathan, 5 år, och numera även sonen Elias. Hyresrätt på tre rum, fördelat på 80 kvadratmeter i en fastighet från 1700-talet i centrala Köpenhamn.

Favoritcafé i Köpenhamn?

– Taxa på Nörrebro.

En perfekt ledig dag?

– Gå upp tidigt och träna, frukost med familjen och kanske en promenad i en park eller ett dopp i hamnen. Barnen till mormor och sedan ut och äta med vänner eller min sambo.

Var kopplar du av?

– I sommarhuset eller på spa.

Foto: Tia Borgsmidt

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Hemma hos Jasmin Gabay i Köpenhamn. Där bor hon med maken Niclas och deras två söner i en trerummare på 80 kvm.

Jasmin älskar loppisar och har hittat stora delar av servisen den vägen. Övrigt är från Holmegaard och Lyngby Porcelæn och en del keramik som hennes pappa har gjort.

I vardagsrummet har Jasmin och Niclas inrettett sovrum. Skåp från IKEA, målade i samma lila nyans som resten av rummet. Lapptäcke skapat av Jasmines mammas kusin och stol från Sofacompany.

Dörr och bokhylla målad i samma mintgröna nyans ger en läcker helhet.

Ett stilleben kan gott bestå av bara ljusstakar. Ljusen är från @louises.lys och ljusstakarna är från Remix av Sofie.

Taket är målat med Flutex 2 S-1332 och golvet med PU-golvfärg i färgen Early bird IN-780. Lampa från Særligt Samlet, matbord från Daily Furniture och ärvda stolar. Hälften kommer från Jasmines mormor och den andra halvan från Niclas mormor, nu klädda i tyg från Kvadrat.

De krämiga nyanserna går igen på flera ställen i hemmet. Bland annat i det nya köket från Ilopa Studio. Handtag från retrovilla.dk.

I varje rum leker Jasmin med färgkontraster som lyfter fram båda nyanserna.

Långa, svepande gardiner från Gardinmagaren skapar en ombonad känsla i sovrummet.

Gardinerna från Gardinmageren löper från tak till golv. Genom att välja ett transparent tyg släpps ljuset in trots den mörka nyansen av orange. Den röda stolen är Carimate av Vico Magistretti för Fritz Hansen.

Om det är ont om utrymme är det extra viktigt att tänka på förvaringen, så att inte röran tar över. I hallen finns ockrafärgade skåp från Ikea med handtag från discosupport.dk.

Om du vill behålla de stora ytorna ljusa kan du välja att måla fönsterkarmarna. Panelerna är målade med Interior 50-2335 från Flügger. Pappersblommor från A crêpe.

Barnrum i glada färger. Lampan i förgrunden är en ärvd Panthella av formgivaren Verner Panton. Gardiner från Gardinmageren.