Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Livfull färgfest hos blomsterdekoratören i Helsingborg

08 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg.
Blomster, kulörer och roliga pjäser. Blomsterdekoratören Sara Holm och hennes sambo Michael Fleur bor i centrala Helsingborg och här är det färg som gäller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender hösten 2021- åtta trender att ha koll påBrand logo
Inredningstrender  hösten 2021- åtta trender att ha koll på

Fastigheten som Sara och Michael bor i uppfördes så tidigt som 1867, men då som spannmålsmagasin. I samband med förra sekelskiftet renoverades fasaden och fick därmed sitt nuvarande praktfulla utseende med ståtliga kupoltorn, klassiska listverk, utmärkande fönsteraxlar, burspråk och dekorativa ornament.

Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, färgstarkt vardagsrum.

Men det är inte enbart exteriören som utmärker sig, även insidan bjuder på storslagna karaktärsdrag. Sara och Michaels tvårummare har en skön atmosfär.

Annons

– Takhöjden på 310 centimeter är fantastisk! De stora fönstren och de djupa fönsternischerna är också ett stort plus, särskilt eftersom lägenheten inte har någon balkong, säger Sara.

Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, inspirerande tavelvägg.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, blommor i fokus.
Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, spegel i vardagsrummet.

– När vi flyttade in 2018 hade jag och Michael väldigt olika syn på inredning. Han var mycket symmetrisk av sig, vilket jag inte alls är. Liksidig interiör är inte riktigt min grej, jag undviker exempelvis att ha likadana föremål på sängborden. Jag tycker också om second hand mer än vad Micke gör.

För att skapa ett hem där båda trivs lika bra, har paret testat sig fram och på så vis låtit sin gemensamma stil ta form. Numera faller de oftast för samma inredningsdetaljer. Sara och Michael har också kommit fram till att de vill fylla lägenheten med pigga färger och en del moderna möbler.

Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, grön vägg i vardagsrummet.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, ljus sprider höstmys.
Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, detaljer i vardagsrummet.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, tavelvägg runt tv:n.
Annons

– Vi började med att måla sovrummet mörkblått. Vi ville dela upp lägenheten i rum. Sedan fick vi feeling och fortsatte med vardagsrummet som blev grönt, och genomgångshallen som fick en rosa kulör. Skiljeväggen i köket målade vi brun. Nu står köket på tur, det funderar vi på att färgsätta i någon av Jotuns varmare kulörer, säger Sara.

Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, i hallen möts rosa och grönt.

Sara får mycket inspiration från sitt jobb som blomsterdekoratör. Hon driver en blomsterbar på Magasin 36 i Höganäs, @blommor.enligt.sara på Instagram.

Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, mörkblått i sovrummet.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, lampa på sängbordet.
Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, tavlor och blommor i sovrummet.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, högt i tak och stora fönster.
Annons

Parets färgstarka bostad är inredd med en blandning av unika second hand-fynd och arvegods, som står i samklang med moderna möbler och designlampor.

Det karaktärsstarka hemmet är i ständig förändring. Möbler byter plats med varandra, tavlor sätts upp och tas ner, och nya blomsterarrangemang kommer till. De kommer ständigt på nya idéer och förundras över hur mycket känslan i ett rum kan påverkas av inredningens placering och färgsättning.

Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, hallen mellan sovrum och vardagsrum.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, tavelvägg delar av lägenheten mot köket.
Annons

– Mitt bästa tips är att våga måla! Det är enkelt, kostar inte särskilt mycket, och gör enorm skillnad. Vi har målat, bytt handtag i badrummet och på garderoberna, samt satt upp saker på väggarna. Allt sådant är enkelt att återställa om det behövs när man flyttar ut. Att riva väggar är värre, säger Sara.

Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, mysig matplats i köket.
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, Sara i köket.
Annons
Hemma hos Sara Holm i Helsingborg, blommor lyfter hemmet.

Av: Jennilie Iaksson Foto: Camilla Isaksson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons