Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du med färg hemma – shoppingredaktörens bästa tips

08 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
färgglad inredning 2024
I år välkomnar vi färg in i våra vårhem! ELLE Decorations shoppingredaktör Sandra Bohlin listar sina bästa tips och köpen att satsa på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av årets hetaste inredningstrender 2024 är att addera färg och mönster till det annars skandinaviska och ganska strama trendhemmet! Allt från vaser, ljusstakar, textilier och möbler i pasteller och klara toner vill vi både pigga upp och välkomna ett mer lekfullt hem i kombination med det avskalade minimalistiska. Några av färgtrenderna som vi ser lite extra av 2024 är bland annat blått men även soligt gula toner, hett rött, orange och rosa. ELLE Decorations shoppingredaktör delar med sig av sina bästa tips när det kommer till att inreda med färg hemma samt sina bästa shoppingtips i olika trendfärger som du kan klicka hem direkt.

färgglad inredning 2024

Färgtrenderna 2024

  • Blått
  • Rött
  • Rosa
  • Orange
  • Bärnsten
  • Grönt
  • Lila
  • Neonfärger
  • Metallic
  • Jordnära toner som beige, brunt och grått

Inspiration: Inred med färg hemma – så lyckas du

1. Utvalda detaljer

Vill du ta in mer färg i ditt hem men inte låta det ta över den jordnära färgskalan? Då borde du satsa på att enbart välja några få utvalda detaljer med färg. Någon vas, ljusstake eller varför inte bädda sängen i härligt blå toner eller addera en matta med något färgstänk i under vardagsrumsbordet? Det gör att du bibehåller den känslan som du redan har hemma men adderar några blickfång i färgsprakande toner som höjer trendkänslan. Ett tips är att välja ganska dova färger som tillexempel blått och grönt för att kombinera dem med ditt nuvarande färgtema.

Annons

2. Accentfärg

Ett annat sätt att inreda med färg är att satsa på en 1-3 accentfärger genom hela hemmet. Då bibehåller du din basfärg som tillexempel kan vara beige, vit eller grå och kompletterar denna med en eller några få utstickande färger. Här väljer du själv hur mycket färg du vill addera till din nuvarande bas, men genom att du enbart använder dig av några få utvalda kulörer i hela ditt hem så lyckas du enkelt skapa en röd tråd och en genomtänkt känsla. Några av årets hetaste accentfärger är blått och rött!

3. Färgmix

Genom att gå all in på färg i alla typer av inredningsdetaljer så lyckas du enkelt skapa ett trendhem med personlighet i fokus. Mycket färg ger genast en personlig och ombonad känsla med trendiga retrovibbar – här kör vi more is more!

FÄRGGLAD INREDNING 2024

Nedan listar vi 20 perfekta (och trendiga) shoppingtips för dig som vill addera lite färgglad inredning till ditt hem!

Annons

Blårandig vas

Hay

Stor, randig glasvas från Hay. Den finns även i gult och är precis lika snygg med som utan blomster.

randig vas från hay
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Batteridriven bordslampa

And Tradition

Bordslampan från &tradition har en klassisk, ikonisk design. Lampan har en trestegsdimmer för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och drivs av batterier vilket gör den lätt att flytta runt. Välj mellan massvis av snygga färger!

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Vas i bärnstensnyans

Hm home

En hög glasvas med strukturmönstrad yta som påminner om bark. Ger ditt hem en naturnära känsla.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk
Annons

Blommigt kuddfodral

Chhatwal & Jonsson

Vackert kuddfodral tillverkat i linne med ett blommigt mönster. Kombinera ditt linnekuddfodral med passande innerkudde och placera på soffan, fåtöljen eller på sängen för en ombonad känsla.

KÖP DET HÄRReklamlänk

Rutigt bäddset

Mille Notti

Ge lite liv till sovrummet med vackra och så sköna sängkläder i randigt mönster! Bäddsetet är i lyxigt krispig percale tillverkade av finkammad bomull.

rutigt bäddset

Bordslampa med veckad skärm

Hay

Matin table bordslampa från Hay består av en bockad stålram i polerad mässingfinish med mattsvarta detaljer tillsammans med en veckad bomullsskärm. Finns i flera färger!

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Randig kudde

HM Home

Randigt kuddfodral från H&M Home med ränder i bränd röd nyans.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk
Annons

Blå skruvad vas

Lagerhaus

Stor dekorativ vas i blått glas, med en tvistad form. En elegant och unik dekoration att ha på fönsterkarmen eller på matbordet.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Rutig matta

Classic Collection

En flatvävd matta i klassiskt rutmönster. Tillverkas i två färger Vit/ Grön och Vit/ Natur.

KÖP MATTAN HÄRReklamlänk
Annons

Blå pläd

Stackelbergs

Mjuk mohairpläd med rullade fransar i blå nyans.

Rosa kudde

Klippans yllefabrik

Rosa kuddfodral från svenska Klippans yllefabrik är tillverkad av en blandning av återvunnen ull och lammull med ett klassiskt gåsögamönster. Kombinera det mjuka kuddfodralet med passande innerkudde och placera på sängen eller soffan.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk
Annons

Retroinspirerad ljusstake i glas

Jotex

Ljusstake av glas i fin, retroinspirerad form och kommer i många vackra färger. Det fina hantverket gör varje ljusstake unik!

Rosa fåtölj

Ligne Roset

Togo Chair är en unik fåtölj formgiven av Michel Ducaroy för Ligne Roset år 1973. Fåtöljen är uppbyggd av en skumkonstruktion vars former är helt framställda av fem olika densiteter av polyeterskum. Den unika konstruktionen säkerställer maximal komfort som behagligt följer kroppen.

Annons

Bordslampa med röd fot

Créme Atelier

Den populära Soft Serve Regular bordslampan från Créme Atelier som är inspirerad av den nostalgiframkallande, lätta och luftiga mjukglassen. Det är en tidlös och unik pjäs som kommer att hålla i generationer framöver – välj mellan flertalet färger!

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Posters

Desenio

Ett enkelt sätt att inreda med färg är posters på väggarna! De är även enkla att byta ut och flytta runt – spana in Desenios topplista!

TILL TOPPLISTANReklamlänk
Annons

Louis Vuitton Catwalk

New Mags

Louis Vuitton Catwalk är en självklar bok för den modeintresserade. Boken innehåller mängder av fantastiska bilder av alltifrån kläder och accessoarer till fotografier av välkända modeller och den blir även en snygg inredningsdetalj på soffbordet eller i hyllan!

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Asymmetrisk spegel

Staycation

Spegel i trendigt oregelbunden, organisk form som verkligen fångar uppmärksamheten! Välj mellan grön eller rosa ram.

Annons

Mönstrat kuddfodral

Chhatwal and Jonsson

Mönstrat kuddfodral med ett vackert mönster i en blandning av skandinavisk design med genuint indiskt hantverk.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Lampett i metall

HM Home

En metallampett med klassisk design avsedd för ett ljus som blir en snygg inredningsdetalj på väggen.

KÖP DEN HÄRReklamlänk
Annons

Grön taklampa

And Tradition

Pendeln från &tradition har en ikonisk design perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Den har två sfäriska former i olika storlekar som ger ett behagligt och diffust ljus. Häng upp flera på rad eller en enskilt ovanför matbordet, köksön eller i fönstret. Välj mellan olika färger.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Se mer:

Se 7 naturnära träkök att inspireras avBrand logo
Se 7 naturnära träkök att inspireras av

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons