Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Exklusivt: Prins Carl Philip gör kollektion för Åhléns

01 sep, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Åhléns_prins-carl-philip

I en exklusiv intervju för ELLE Decoration, som kommer ut i morgon, berättar Prins Carl Philip och Oscar Kylberg om den nya textilkollektionen By Bernadotte & Kylberg.

Textilkollektionen lanseras på Åhléns den 10 september. I ELLE Decoration nr 7 – ute den 2 september – berättar designduon om den nya kollektionen. ELLE Decorations redaktionschef Karin Ohlsson-Leijon träffade Bernadotte & Kylberg på Djurgården i början av sommaren. Vi ville veta lite mer och ställde några frågor till Karin i väntan på att tidningen kommer ut!

Varför valde ni att fotografera kollektionen utomhus?

– Vi ville hitta en miljö som kändes naturlig för både Carl Philip och Oscar Kylberg och när vi pratade så kom de om och om igen tillbaka till den inspiration de får av naturen.

Annons

Hur gick fotograferingen till?

– Vi träffades i parken vid Waldemarsudde och hade turen att få ett fantastiskt väder. Fotografen Karin Björkquist och jag hade varit där och tittat lite innan för att se hur ljuset föll och så. Oscar kom lite före Carl Philip, som hade sin lilla hund Siri med sig. Både Oscar och Carl Philip blev väldigt förtjusta i miljön på en av klipporna i parken och medan Karin Björkquist fotograferade dem fick jag se till att inte Siri åt upp något tuggummi som låg och skräpade i gräset.

– Sedan hade vi sett ut en bra plats på Djurgården för att plåta produkterna och Carl Philip skjutsade oss dit i sin bil.

Hur var det att ”jobba” ihop med Carl Philip och Oscar?

– Det var roligt att känna hur engagerade de var i allt kring fotograferingen. Det märks att de har arbetat länge med kollektionen och känner starkt för den och att de båda två är bildmänniskor – de var jätteintresserade av att se hur fotografen Karin Björkquist arbetar och var väldigt delaktiga i plåtningen av produkterna. När vi hade problem med att få upp en matta i ett träd var de genast där och hjälpte till. Det var en väldigt trevlig och avspänd fotografering.

Läs intervjun och se bilder på kollektionen i ELLE Decoration nummer 7/2014 som finns i butik den 2 september.

Annons