Europas bästa ö är utsedd – känd för sin vackra natur

12 jun, 2019 
AvEmma Castman
När World Travel Awards utsåg Europas bästa ö kammade Madeira hem förstaplatsen. En pärla känd för sin förtrollande natur och skönhet.
Annons

Varje år arrangeras World Travel Awards. En utmärkelse som tilldelas de bästa aktörerna inom området resa och som många ser som reseindustrins svar på Oscarsgalan. Det är representanter från branschen som röstar fram sina favoriter och tillsammans korar vinnarna. World Travel Awards etablerades 1993, och i dag delas hundratals priser ut varje år – från bästa lågprisflygbolag till bästa ö, i Europa och världen.

För femte gången vann Norwegian utmärkelsen bästa lågprisbolag i Europa, och för sjätte gången vann Madeira utmärkelsen bästa ö i Europa. 2018 utsågs dessutom Madeira till världens bästa ö-destination i samma tävling.

Madeira – populärt resmål för vandrare

Många uppskattar Madeiras naturliga skönhet och platsen är sedan länge känd för sin vackra natur och sina höga berg, något som gör att ön lockar till sig en hel del vandrare. Landskapet innehåller allt från otillgängliga bergspassager till lummiga skogar och fruktplantager. På Madeira finns även en unik urskog – som 1999 blev utsedd till ett världsarv.

Annons

För de som är sugna på att besöka Madeira kan det vara bra att veta att vädret snabbt kan skifta på ön, och att det ofta är olika väder på nord- och sydsidan. Temperaturskillnaderna kan dessutom vara stora från havet till de högsta bergen.

Andra öar som var nominerade till World Travel Awards:

Azorerna

Balearerna

Kanarieöarna

Kreta

Kykladerna

Cypern

Guernsey

Jersey

Malta

Sardinien

Sicilien

Källa: World Travel Awards
Foto: TT/Shutterstock 

Läs mer:

Annons