Ems Designblogg flyttar till ELLE Decoration!

15 januari, 2015
ems-designblogg-flyttar-till-elle-decoration

Äntligen! Idag kan vi presentera vår nya blogg Ems Designblogg. Em Fexeus har drivit  sin blogg Emmas Designblogg sedan 2005 och är en av Sveriges populäraste och mest inflytelserika inredningsbloggar.

Em har hyllats av både The Times och The Guardian och i november hamnade hen högst på Cisions rakning av inredningsbloggare (och som vi tidigare berättat har Pinterest precis utsett hen till Sveriges mesta topp-pinnare inom inrednign och design). Vi ville veta lite mer om vår nya medarbetare!

Välkommen Em!
– Tack tack, det känns jättekul att vara här!

Berätta lite om dig själv (för dem som missat dig i bloggosfären)!

– Jag är professionell bloggare, startade 2005 redan, och har bara fortsatt sedan dess. Inredning har alltid varit min stora passion, och förutom bloggandet så gör jag ibland lite stylingjobb och skriver artiklar för olika tidningar. När jag började blogga fanns det ingen annan som fokuserade på den skandinaviska stilen, och det är fortfarande min nisch. Jag skulle kalla det ”mjuk minimalism”, med mer strukturer och former än mönster och starka färger.

ikea_valje_shelf_storage_system_ems_designblogg_5494b87a2a6b2292a82478ef

Bloggen har bytt namn från Emmas designblogg till Ems designblogg – varför?

– Bloggen är ju döpt efter mig, och när jag i somras gick ut med att jag är ickebinär transperson bytte jag namn till Em som jag tycker känns mer neutralt. Dessutom är det ju mer minimalistiskt! ;)

cloud_two_seater_ln2_desert_stone_02_54ae7acce087c31f2e694fb1

Vad kan vi förvänta oss av bloggen?

– Guldkornen av skandinavisk inredning och design, inspiration i form av både hemreportage, snygga hotell, stylade stillebenbilder, nya möbler och produkter, och ibland något mer oväntat som mode eller grafisk form. I bakgrunden finns tankar om hållbarhet och jämställdhet, så jag visar mest miljövänlig design som håller över tid, och lyfter helst fram branschpersoner som inte är män, för att försöka bidra med lite balans utan att komma med pekpinnar.

fvfreunden-nicole-franzen-jan-jan-van-essche_ems_designblogg_54ab2888ddf2b340bce23e5c

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Nu har jag precis flyttat, så det står fortfarande kartonger lite överallt, väggar behöver målas och köket ska få en lightrenovering. Men tanken är att det så småningom kommer vara en vit och grå bas, med enkla neutrala möbler och lite hårdare detaljer. Sedan har jag ju tre barn, så mina döskallestilleben kommer blandas upp med my little ponys och magic-kort, men det är ju så livet ser ut…

Läs Ems Designblogg här!