Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Emma: ”Låt design få ta tid 2011”

07 jan, 2011 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Designern Emma von Brömssen är aktuell med en ny textilkollektion för Bantie. Vi bad henne berätta vad hon tänker om det nya året.

Vad hoppas du på av designåret 2011?

”För min egen del hoppas jag på att få dela med mig av fler mönsterberättelser. Mer varaktig design med kvalitet. Hellre färre bättre, än fler sämre! Låt design få ta tid! Gör det du tror på, och gör det bra!”

Vad blir kännetecknande i färg, form och uttryck?

”Naturen kommer in än mer i färger och organiska former, och äkta material så som trä, sten och läder. Alla träslag är tillåtna! Färgskalor inspirerade av växtfärger, och naturens färger. Det handgjorda och det långsamma råder.”

Annons

Vad har du själv på gång?

”Jag släpper en tygkollektion, Ocean-Hops-Origo, för Bantie i vår. Kollektionen har ett handmålat akvarelluttryck, och är tryckt på en pärlsilkesmodal. För mig handlar mönsterritande om att bygga upp bra hållbara grundstrukturer som jag sedan kan använda för att berätta historier. När grundstrukturen finns där, flödet i rapporteringen, kan jag stoppa in mina former och figurer. Då blir det som musik!”

Mönstret Hops för Bantie, snart i butik.

Styling Lo Bjurulf  Foto Stellan Herner  Porträttfoto Anna von Brömssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons