Så förvarar du dina småsaker med stil

25 oktober, 2015

Smart småförvaring är lite av Elsa Billgrens specialitet. Våra kollegor på ELLE bad henne dela med sig av sina bästa tips!

Rätt förvaring är halva grejen när det gäller inredning. Men förvaring behöver inte bara handla om stora otympliga garderober och friggebodar fulla av skräp. Nu kan själva lådan vara huvudakten när praktiskt och snyggt delar på uppmärksamheten. Så här kan du förvara dina småsaker med stil!

För mer inredningsinspiration hos ELLE, klicka här! Och här får du ännu mer förvaringsinpiration!

Packa en koffert

Allt från leksaker till dvd-filmer trivs toppen i staplade koffertar! Enkelt att ta undan när hösten kommer och snyggt att titta på medan de inte används.

Småaktigt

Småsaker och sånt man använder ofta förvaras fint på kristallbrickor eller i lådor. Här en loppisfyndad botten till en kristallkruka och en ask som en gång innehöll macaroner. Nu bor det snoddar och hårnålar däri. Ovanpå byråar och hyllor kan smålådor bo. Vackra hattaskar och scarflådor fylls med viktiga kvitton eller oviktiga minnen.

Knivigt & fint

Bestick behöver inte ligga i lådan och skräpa med brödsmulor och annat damm. Ställ fram dem i en keramikbytta och låtsas att

du har bistro hemma.

Säg skål!

Blommor från trädgården behöver inte alls vara långa och ståtliga. Träng avknipsade blomster i en loppisfyndad skål i stället och ställ fram på bordet. Det är dessutom en perfekt dukningsdetalj eftersom man faktiskt kan se varandra över bordet.

Hylla hyllan

Småhyllor sätts enkelt upp själv och målas om när det behövs. Leta på loppis efter udda furuhyllor som enkelt får tidlös känsla med lite färg.

Bänka biblioteket

En bänk bakom soffan kan agera bibliotek utan att ta för mycket plats. Här trängs pocketböcker med konstböcker, och planlösningen blir mer spännande när soffan inte står tryckt mot väggen.

Mixa mer

Ensamma små kvistar bor fint i udda vaser, flaskor och karaffer. Mixa fritt och låt grönskan utanför fönstret komma ända

in på köksbordet.

Visa upp

I köket ska bara det bästa få vara framme. Lägg stearinljus i en härlig trälåda och låt linneservetterna ligga redo för middag. Växterna står gärna i klunga på golvet och trängs. Glöm inte att tänka på höjden och ha lättflyttade krukor.