Elsa Billgren: Här är mina 5 bästa flytt- och inredningstips

Elsa Billgrens bästa flytt- och inredningstips

ELLEs Elsa Billgren ska flytta och ger oss sina allra bästa flytt- och inredningtips.
11 september, 2019

I höst flyttar jag till min drömlägenhet på Mosebacke torg. Ett ställe som jag och min man alltid haft på listan över favoritplatser. Lägenheten är sekelskifte med utsikt över torget, kastanjerna och Djurgården där bortom vattnet, och känslan av tidlöshet är en av de grundpelare jag bär med mig i inredningen. Andra ledord är grönt, antikt och varmt! Allt man behöver när hösten nu är på ingång och myset lägger sig över Stockholm. Att få bo här med min familj är min dröm, men att planera inredningen är minst lika pirrigt.

Elsa Billgrens 5 bästa flytt-och inredningstips.

Elsa Billgrens 5 bästa flytt- och inredningstips:

1. Allt ska få kännas

Att flytta är bland det jobbigaste vi människor gör, och samtidigt något som är bra för oss. Allt ska få kännas, det är en sorts bearbetning.

Tamburmajor från Thonet

En möbel jag saknat och definitivt vill ha i hallen på Mosebacke är tamburmajoren. Den här från Thonet såldes på Bukowskis.

2. Passa på att rensa!

Inför flytten ska jag ha världens största loppis! Ingenting som inte är 100 procent perfekt ska få följa med till nästa hem.

Fåtölj Malawi från Afroart

Malawi-fåtöljen från Afroart är perfekt till alla antika möbler.

3. Inred långsamt

Jag utgår från några få möbler i inredningen. Soffa, köksbord och kökssoffa är klara. Plus matta. De stora möblerna är bäst att börja med.

Blommig soffa från JP Baker

Soffan i tyget Lotus lin av JP & Baker jag hittade på Blocket i somras kommer ge vardagsrummet känslan av mys, tidlöshet och värme.

4. Ta hjälp!

Har du inte mängder av flytthjälpssugna vänner och familjemedlemmar är en bra flyttfirma en god investering.

Grön blomstertrappa från Karin Larsson

Varje hem behöver en blomstertrappa! Klassikern kommer från Karin Larssons hem i Sundborn.

5. Låt det ta tid

Stressa inte ihop ett hem på en vecka. Låt varje minut vara fin. Snart kommer även detta ställe vara stökigt och överfullt med prylar. Då minns man den där första natten med kärlek.

Handtryckt textil från Bastidaux

Handtryckt textil ger ett inbjudande intryck. Tänk denna från Bastidaux som stora gardiner i sovrummet, med ett gammalt skrivbord framför fönstret.

Shakerkök från Nordiska Kök

Ellen Dixdotters kök på Österlen är en inspiration inför vår köksrenovering. Köket heter Shaker och kommer från Nordiska kök.

Foto: Stockholms Auktionsverk, Bukowskis, Elsa Billgren m fl.

Läs mer:

Elsa Billgren visar upp sin nya drömlägenhet – kika in!

Vintageproffsen delar med sig av sina bästa loppis-tips