Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Elsa Billgrens bästa tips för att inreda barnrummet

22 apr, 2020 
AvELLE -redaktionen
Elsa Billgren ger sina bästa tips för barnrummet
Loppisfynd och praktiska lösningar. 
Så här skapade vintageexperten Elsa Billgren
 ett krypin till sin son Lynn, 3 år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– När vi flyttade till vår lägenhet föll vi lite extra för några saker: Läget, ljuset, originaldetaljerna – och faktumet att det fanns ett litet extrarum med pardörrar som kunde få bli ett framtida barnrum. Och nu är det Lynns egna lilla vrå! Här inne har han sin säng och sina leksaker. Här är jag gärna och leker, läser bok, myser och nattar. Det är inte så stort – men det behövs inte mer. Det viktiga är att Lynn får en egen hörna för sig och sina saker och kan krypa undan när han vill. Jag är så nöjd med hur vi har fått till det, med tanke på att vi hade rätt liten yta att jobba med.

Elsa Billgren och sonen Lynn
Elsa Billgren med sonen Lynn. Foto: Emma Grann.

Inred med korgar och lådor

– Längs ena väggen har vi ställt en hög hylla för förvaring, allt från sängkläder, filtar, leksaker och böcker får plats här. Lynn har fått de nedersta tre hyllorna och de är helt fyllda med hans saker. Vi har satt upp vita linnegardiner framför för att ge mysfaktor och lugn. Andra sidan av rummet är fortfarande en pianohörna, där är det lite mer undanplockat. Tänk att det går att få till två rum av ett halvrum, det känns så bra och passar oss perfekt.

Annons
Stor korg från House of Rym och Elodie details
Förvara barnens prylar i stora korgar eller lådor, det är både fint och praktiskt (de här är från House of Rym och Elodie details).

– Jag inreder gärna med korgar och lådor som jag hittar på loppisar och auktioner, med stora korgar är det lätt att få undan tågbanor och smådjur. Klossar och annat lekbråte lägger jag i dem och gömmer dem bakom gardinerna, så kan Lynn enkelt ta fram lådorna själv när han vill leka. Oftast ligger alla grejer utspridda på golvet, men det gör ju inget – i sitt eget rum får han ha hur stökigt han vill!

Dockvagn som inredningsdetalj

– Lynn har även flera dockvagnar – och de fungerar lika bra som leksaker som inredningsdetaljer. Den gröna lilla dockvagnen i trä fick Lynn av mig i julklapp och den rosa köpte jag på Stadsmissionen. Han älskar allt som går att köra runt med och jag tycker att den är så himla fin i färg och form.

Annons
Dockvagn hos Elsa Billgren
Dockvagnen hittade jag för en hundralapp på Stadsmissionen, den kör Lynn runt sina gosedjur i.

– Bakom sängen står en gammal spegel som vi fyndade för många år sedan på en loppis i Strängnäs. Nu förstorar den rummet som är rätt mörkt då det inte finns några fönster. Jag tycker att trät är fint till den gamla sängen och alla vackra textilier. Spegeln är dekorerad med en origamivimpel och fina kort.

Växasäng från Myrorna
Växasängen fyndade jag på Myrorna för flera år sedan. Den fick stå på vinden innan Lynn kunde börja sova i den.

Elsa Billgrens 3 bästa tips för barnrummet:

• Spana efter prylar på loppisar och auktioner, det finns så mycket fint där. De finaste rummen är en mix av nytt och gammalt. Dessutom är det miljövänligt och bra på alla vis att återanvända!

Annons

• Köp gärna stora korgar och lådor för förvaring av barnens prylar. De kan ställas in i hyllor eller skåp men allra finast är det om de står framme. Det ska inte vara för städat, det ska synas att det bor ett barn där!

• Inred med leksaker, gärna gamla, fina som har en historia. Lynns barnvagnar är lika mycket leksaker som en del av inredningen, precis som det ska vara.

Pianohörna hos Elsa Billgren
Pianohörna (med Hasse Alfredssons gamla piano) och en jugendstol fyndad på Myrorna.
Elsa Billgren med mobil från Cam Cam
Mobilen med svanar kommer från Cam Cam.

Av: Elsa Billgren

LÄS MER:

9 härliga sätt att uppdatera barnrummet i vår

7 annorlunda och lekfulla sätt att tapetsera barnrummet

6 fina detaljer som skapar ett inspirerande barnrum

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons