Artikeln innehåller reklamlänkar

Ellos och Sandberg Wallpaper gör textilkollektion – se den här

Sandberg Wallpaper och Ellos i designsamarbete

Unika mönster i fina dova färger och vackert vävda linnetyger. Det är resultatet av Ellos och Sandberg Wallpapers designsamarbete. Se den nya kollektionen här!
05 november, 2019

Svenska Ellos och designföretaget Sandberg Wallpaper har inlett ett designsamarbete, som nu presenteras i en heminrednings- och modekollektion med mönstrade textilier. Sandberg Wallpaper är ett svenskt företag som designar tapeter och samarbetet med Ellos grundar sig bland annat i de två företagens syn på tidlös design, textilhantverk och vackra mönster.

”Målet med samarbetet har varit att värna om hantverk, kunskap och att skapa ett hem som ger välbefinnande”, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Textiliernas mönster har inspirerats av originalmönster från tapeter som handplockats ur Sandberg Wallpapers arkiv. Tidigare har de enbart funnits som tapeter, men i den nya kollektionen syns de på allt från blusar till bordsdukar.

– Att få göra denna kollektion tillsammans med Ellos, ett varumärke med en stark designpassion, känns otroligt spännande. Båda våra varumärken är sprungna från Sjuhäradsbygden, ett svenskt område med outtömligt entreprenörskap och ett långt arv av design och textilproduktion, säger Sara Bergqvist, designchef på Sandberg Wallpaper, i ett pressmeddelande.

I kollektionen finns både tryckta och jacquardvävda textilier i linne i form av servetter, kökshanddukar, prydnadskuddar och dukar. Man har även tagit fram ett antal mönstrade klädesplagg.

Färgpaletten i kollektionen är dämpad och de dova färgerna är lika enkla att matcha sinsemellan, som med redan befintlig inredning i hemmet. Kombinationen av mönstren och färgerna bidrar till en ombonad känsla i inredningen.

Kollektionen lanseras onsdagen den 6 november – här kan du shoppa den (länk till Ellos).

Se produkterna från Ellos x Sandberg Wallpaper här:

Blommigt kuddfodral med måtten 50 x 50 centimeter i 100 procent linne, finns att köpa här (länk till Ellos).

Storblommigt kuddfodral i linne med måtten 60 x 60 centimeter, finns att köpa här (länk till Ellos).

Kuddfodral i linne med måtten 60 x 40 centimeter, finns att köpa här (länk till Ellos).

Brunt kuddfodral i bomull med subtilt mönster, finns att köpa här (länk till Ellos).

Bordsduk med färgrikt blommönster, finns att köpa här (länk till Ellos). Samma motiv finns även som kökshandduk, finns att köpa här (länk till Ellos).

Bordsduk med blommönster, finns att köpa här (länk till Ellos). Samma motiv finns även som kökshandduk, finns att köpa här (länk till Ellos).

Bordsduk med trycket Grace i svart och brunt, finns att köpa här (länk till Ellos). Samma motiv finns även som kökshandduk, finns att köpa här (länk till Ellos).

4-pack servetter med trycket Grace, finns att köpa här (länk till Ellos).

Mönstrad långklänning i polyester, finns att köpa här (länk till Ellos).

Svart knytblus med blågult blommigt mönster, tillverkad i viskos, finns att köpa här (länk till Ellos).

Blågulblommig blus i polyester, finns att köpa här (länk till Ellos).

Blå- och gulbommig kjol i viskos, finns att köpa här (länk till Ellos).

Hårsnoddar i viskos i brungult samt blåmönstrat, finns att köpa här (länk till Ellos).

Läs mer:

Se bilderna på Ellos Homes höstkollektion 2019 här

Ombonat och harmoniskt – så ser julen ut på Ellos Home i år

Guide: Så väljer du rätt tapet – rum för rum