Ellos Home släpper trädgårdskollektion – med Lisa Bengtsson

Ellos Home i samarbete med Lisa – lanserar trädgrådskollektion

Ellos Home samarbetar med designern Lisa Bengtsson och släpper nu en trädgårdskollektion som för tankarna till Alice i underlandet. Se den här.
27 mars, 2019

Lisa Bengtsson och Lisa Bengtsson Studio förknippas vanligtvis med vackra, fantasifulla och härliga mönster. Men nu tar hon steget mot produktdesign och i ett nytt samarbete med Ellos Home har hon tagit fram en kollektion med uttrycksfull konst att smycka uterum och trädgård med.

– Min inspiration är Alice i underlandet, där proportioner tar ny form och lekfullheten tar vid. Jag vill förmedla designglädje, humor och något nytt och intressant, säger hon till ELLE Decoration.

– Det var otroligt roligt och spännande då jag inte designat produkter innan utan mönster, så det är som att få ge liv åt sina mönster i en ny form. Mina idéer flödade då jag älskar trädgård och det är ett nytt ”rum” att inreda.

Bland produkterna ser vi 17 unika föremål, bland annat gigantiska körsbär, blommor och morötter, som ger trädgården en levande och lekfull känsla. Och frågar man Lisa Bengtsson har hon en tydlig favorit i kollektionen.

– Jag är totalt kär i de stora körsbären!

”Det är inte viktigt med det perfekta hemmet”

För Lisa Bengtsson handlar design och inredning inte om yta, det handlar om välmående.

– Jag tror att det är väldigt viktigt vad man omger sig med för att må bra. Det är inte viktigt med det perfekta hemmet, men att göra det personligt och våga gå sin egen väg, omge sig med färg och mönster man gillar och saker som betyder något får mig att må bra. Jag är en riktig hemma-människa och vill att mina nära och kära ska känna sig välkomna i vårt hem och att det ska synas vilka som bor där – det är mitt motto när jag inreder, säger hon.

Lisa Bengtssons bästa tips för att inreda trädgården med den nya kollektionen:

– Sätt ner de stora morötterna i ett jordigt sprudlande trädgårdsland, placera de underbara glänsande körsbären på trappan eller bara på gräsmattan, fågelbadet i gruset eller varför inte en stor blomma i en kruka på balkongen? Kollektionen kommer sätta pricken över i:et i den prunkande trädgården!

Ellos Homes designsamarbete med Lisa Bengtsson släpps den 3 april 2019.

Foto: Ellos Home

Läs mer:

Kika in i Lisa Bengtssons rosa drömhus – med tinnar, torn och riktigt cool insida

Ellos möter våren med rosa inredningskollektion – se våra 9 favoriter