Artikeln innehåller reklamlänkar

Ellos Home och Krickelin gör linnekollektion – se samarbetet här

Ellos Home x Krickelin linnekollektion 2020

Tidlösa och hållbara nya favoriter till linneskåpet. Så ser Ellos Home samarbete med kreatören Kristin “Krickelin” Lagerqvist ut. Spana in de inspirerande bilderna!
08 januari, 2020

Vackra linnetyger blir bara bättre med åren och har därför blivit hållbara favoriter i många hem. De syns i sängkläder i sovrummet, kläderna i garderoben och även bland kökets många nyttotextilier.

I vår väljer Ellos Home att hylla favoritmaterialet, som blivit en trotjänare i vardagen, med en linnekollektion. Målet med kollektionen har varit att skapa ett modernt linneskåp och det är sängkläder och dukar som är i fokus den här gången.

Den hållbara linnekollektionen har även fått en unik prägel eftersom den tolkats i inspirerande bilder av fotografen, kreatören och bloggaren Kristin ”Krickelin” Lagerqvist. Hon har även tagit fram en morgonrock och en väska i linne.

”Att samarbeta med Kristin känns självklart eftersom hon speglar livet precis som det är, både genom sitt sätt att vara men även genom sin kamera där hon fångar stunder vi alla vill vara en del av”, säger Ulrika Sjövall, designchef på Ellos Home, i ett pressmeddelande.

Det ökade intresset för inredning i linne har troligtvis mycket att göra med att allt fler tänker över sina materialval och inredningsköp noggrannare, för att leva och inreda mer hållbart. Det tjänar både miljön, människan och plånboken på i längden.

ELLE Decoration besökte Krickelins hem 2016 – och redan då var hennes sovrum helt klätt i linne.

”Att både sova och klä mig i linne har blivit en självklarhet för mig de senaste åren. Att få det hedrande uppdraget att ta fram en morgonrock och väska i detta material tillsammans med Ellos känns både bra i magen och fint på alla sätt och vis. Min önskan är att dessa produkter ska leva länge och användas varje dag året om”, säger Krickelin i ett pressmeddelande.

Samarbetet lanserades på Ellos Home den 8 januari. Här kan du shoppa hela kollektionen (länk till Ellos).

Läs mer:

Ellos Homes vårkollektion 2020 är här – se bilderna

Ellos och Sandberg Wallpaper gör textilkollektion – se den här