Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Årets festligaste kväll är här – nu delar vi ut ELLE Decoration Design Awards

20 sep, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Nu är det äntligen dags att avslöja vilka som vinner ELLE Deco Design Awards 2022. I nio kategorier hyllas det bästa av svensk design. Priset firas med en drink i Polestars lokaler i centrala Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det har varit några konstiga år för alla, även för designbranschen förstås. Redan i januari i år träffades juryn för ELLE Deco Design Awards för att utse vinnarna. Men omikron-viruset och en uppskjuten Stockholm design week i februari gör att det är först nu som vi kan fira alla värdiga vinnare!

Design Talk – Så inreder du hållbartBrand logo
Design Talk – Så inreder du hållbart

Nio värdiga vinnare

Årets designkväll – ELLE Deco Design Awards 2022 – går av stapeln på torsdag den 22 september. Då bjuds det på en exklusiv cocktail i Polestars lokaler i Stockholms city där nio pristagare som inspirerar och formar svensk design kommer att hyllas.

– Med priset sammanfattar vi designåret som gått, ser vilka tendenser årets pristagare ger exempel på och lyfter svensk design. Det är något vi är mycket stolta över. Vi uppmärksammar inspirerande personer som formar den svenska designscenen, säger Cia Jansson, ELLE Decorations chefredaktör.

Annons

Juryn för ELLE Deco Design Awards 2022 består av Katarina Matsson, juryns ordförande och redaktör, Cia Jansson, chefredaktör, Nina Oja, creative director och art director, Cecilia von Mentzer, editionschef, samt designern Fredrik Paulsen och Marcia Harvey Isaksson, inredningsarkitekt och curator.

Klockan 19.00 inleds kvällen med cocktail och mingel. Klockan 20.00 presenteras alla vinnare under en kortare ceremoni. Här listar vi alla priskategorier på ELLE Deco Design Awards 2022:

Juryns ordförande Katarina Matsson intervjuar förra årets vinnare Monica Förster, som vann priset som Årets designer.

ALLA PRISKATEGORIER PÅ ELLE DECO DESIGN AWARDS 2022

Årets designer

Årets stjärnskott

Årets inspiratör

Årets inredare

Årets hederspris

Annons

Årets destination

Årets blickfång

Årets möbel

Årets inredningsaccessoar

Så följer du ELLE Deco Design Awards 2022

Självklart går det att följa ELLE Deco Design Awards i våra kanaler. Håll koll på elle.se/decoration för att se allt ifrån mingelbilder till att läsa om vinnarna. Gilla ELLE Decoration Sverige på Facebook för att se det absolut bästa från kvällen i ditt flöde. Efter torsdagens festliga drink utlovas det inspirerande material som du inte vill missa! På ELLE Decorations Instagram, @elledecorationse, får du färska uppdateringar från kvällen. Avslutningsvis – när kvällen har nått sitt slut samlar vi det allra bästa, från härliga bilder till vinnarna, i vårt nyhetsbrev. Se till att prenumerera redan i dag!

Tack till vår huvudsponsor Polestar

Vi är glada att få fira vinnarna i Polestars lokaler mitt i Stockholm. Läs mer om elbilen Polestar 2: Elbil för framtiden

Annons