Elin Lannsjö: "En vild blombukett kan vara något av det finaste jag vet"

elin lannsjö kolonistuga

Keramikern och bloggaren Elin Lannsjö inspireras av naturen. Just nu är hon i skapandeprocessen av en ny keramikkollektion. Här är 7 saker som inspirerar henne lite extra just nu.
15 juni, 2018

Elin Lannsjö återvänder alltid till naturen och inreder allra helst med material därifrån. Sommaren spenderas i hennes ljuvliga kolonilott – som får vem som helst att tappa hakan.

1. Naturen

Det levande och naturliga är element jag alltid återkommer till. Naturfärger och material som sten, glas, linne, keramik och trä finns både i min lägenhet och i kolonistugan.

2. Victor

Jag får stora portioner inspiration av min kille som är arkitekt. Han delar min passion för inredning, form och arkitektur. Victor är fantastisk på att se möjligheter. Vi har byggt matbordet och renoverat hela kolonistugan tillsammans.

3. Trädgård

Jag älskar trädgård, att anlägga och pyssla om i rabatterna. En vild blombukett kan vara något av det finaste jag vet.

4. Kolonistugan

För sju år sedan tog jag och min kille vår första promenad i kolonistugeområdet som ligger i centrala Göteborg och blev förtjusta i den lilla värld som öppnade upp sig innanför grindarna. Min längtan efter egen trädgård, rabatter och en plats att gå barfota på bidrog till det spontana beslutet att en vecka senare köpa en av stugorna.

5. Kontraster

Jag älskar att använda kontraster i min styling, att bryta av hur ett rum eller en miljö upplevs genom en oväntad eller avvikande detalj. Något som retar och fångar ögats uppmärksamhet lite.

6. Keramik

Det bästa med att jobba som keramiker är själva upplevelsen, att försvinna helt in i sitt skapande. Leran har en kraft och förmåga att dra mig in i processen när jag arbetar med den. Jag stannar i nuet och det som sker runtomkring försvinner.

7. Mode

Mamma lärde mig tidigt att sy och det väckte mitt intresse för mode och kläder.

Namn: Elin Lannsjö
Gör: Keramiker, influencer och bloggare inom inredning, mode och livsstil
Bor: Lägenhet i Göteborg och under sommaren i kolonistugan
Aktuell: Med skapandeprocessen av ny keramikkollektion
Följ: @elinlannsjo