Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Dusty Deco släpper möbelkollektion – se bilderna här

25 mar, 2020 
Dusty Decos kollektion 2020
Inredningsduon bakom Dusty Deco har stängt sin fysiska butik och lanserar nu istället en egen möbelkollektion. Spana in bilderna och läs allt om inspirationen bakom kollektionen!
Annons

Inredningsbutiken Dusty Deco grundades för tio år sedan av Lina Kjellvertz och Edin Memic Kjellvertz och har varit en skattkammare för alla som älskar vintage samt eklektisk och stilsäker inredning. Butiken i Stockholm, som stängde vid årsskiftet, fylldes med vackra möbler och objekt från grundarnas resor världen över och nu har all inspiration de samlat på sig genom åren resulterat i en unik kollektion.

Parets första kollektion går under namnet The DD Collection och består av bland annat gedigna trämöbler, dekorativa speglar i såväl stort som litet format samt mattor med grafiska mönster. Vi har frågat ut Dusty Deco:s Edin Memic Kjellvertz om inspirationen och processen bakom deras första möbelkollektion.

Hur kom ni fram till att ni ville skapa en egen kollektion?

– Tankarna började för ett par år sedan då vi började göra några egna produkter till olika uppdrag. Först gjorde vi några mattor som vi lyfte in i vår butik och vi har vid några tillfällen gjort bord och skåp till andra inredningsuppdrag. Varje gång har vi tyckt att det är väldigt roligt och när vi för två år sedan flyttade till Mallorca började vi sakta tänka tanken och gjorde ett par möbler med den fabrik vi jobbar med idag. Vi gjorde även en keramikkollektion på Mallis som vi testade i butiken. Under det senaste året har vi grävt lite djupare kring hur det skulle kunna se ut och i höstas bestämde vi oss för att satsa helhjärtat på den egna kollektionen och stänga ner vår butik i Stockholm.

Annons

Berätta om kollektionen!

– Hela tanken med kollektionen har varit att vi ville addera möbler och objekt som vi tyckte saknades eller som vi inte hittade på marknaden, möbler vi sökt efter till oss själva eller till projekt. Planen är att detta ska vara något levande där vi hela tiden lägger till och ändrar de produkter vi visar.

– Vi lät några objekt vi gjort tidigare leva vidare och adderade styles vi tyckte passade ihop för att skapa en helhet och visa vår look. Vi kommer på sikt även att addera vintage pieces och konst på vår hemsida så vi kan visa vårt DNA och hur vi tänker.

Var kommer inspirationen ifrån?

– Livet är egentligen vår inspiration, allt vi gör. Resor, lyssna på musik, människor, möten, filmer och att upptäcka nya platser. På varje inköpsresa träffar man nya människor och lär sig något nytt som man tar med sig, vilket är helt fantastiskt.

– Vi har som ambition att skapa fler möbler, mattor och objekt och grunden kommer ständigt vara just våra resor, saker vi sett eller rört vid under alla år av letande. Men också av former, uttryck och ”to die for”-möbler som fungerar som starka solitärer eller blandas upp med antika objekt, midcentury vintage, konst eller fina möbler som passar även i ett, som vårt, kaosigt familjehem.

Annons

Dusty Decos kollektion finns till salu på dustydeco.com och på Nordiska Galleriet, såväl online som i showroomen i Stockholm och Göteborg. Här kan du shoppa kollektionen (reklamlänk).

Se bilderna på Dusty Decos första kollektion:

fåtölj och sidobord från dusty deco
bord och stol från dusty deco
Soffa från Dusty Deco
Sideboard/byrå från Dusty Deco
Stor spegel från Dusty Deco
Stol med flätad sits från Dusty Deco
Mörkgul dagbädd från Dusty Deco
Bord i trä från Dusty Decos möbelkollektion
Lågt soffbord i trä från Dusty Deco
Spegel med svart dekorativ ram från Dusty Deco
Grafisk matta från Dusty Decos nya kollektion
Rosa och svart mönstrad matta från Dusty Deco
Grå matta med mönster ton i ton från Dusty Deco
Matta från Dusty Decos nya möbelkollektion 2020
Blå mönstrad matta från Dusty Deco
Grå matta med lugg från Dusty Deco
Mönstrad matta i brunt och beige från Dusty Deco
Grafisk matta från Dusty Deco-duons nya kollektion 2020
Beigebrun matta från Dusty Deco

Foto: Dusty Deco

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons