Dusty Deco-Lina Kjellvertz: 5 saker som inspirerar min stil

Dusty Deco-Lina Kjellvertz: 5 saker som inspirerar min inredningsstil

Lina Kjellvertz utgör den ena halvan av Dusty Deco och det är hennes säregna och snygga stil som satt henne och maken Edin på inredningskartan. Här berättar Lina om vad som inspirerar henne, om flytten till Palma och den nya Dusty Deco-butiken.
07 november, 2018

Lina Kjellvertz och maken Edin Memic Kjellvertz bakom Dusty Deco är välkända i inredningskretsar och deras stil är lätt att falla för, men desto svårare att kopiera. På något vis lyckas de alltid få till det där lilla extra som gör att både inredningen och miljön känns unik, personlig och tidlös.

Nyligen flyttade familjen Kjellvert till Palma, Mallorca för att öppna en ny butik och för tillfället bor Lina, Edin och barnen Max och Lola i något som Lina kallar för ett ”hippiehus” i bergen utanför stan.

– Huset har rosa väggar, blommigt kakel, citronträd och kaktusar, slitna fönsterluckor och utsikt över havet. Vi hyr huset medan vi renoverar ett snickeri som vi köpt, som ska bli vårt hem inne i Palma, säger Lina och berättar att Edin sköter butikerna medan hon tar hand om inredningar, set designs och bloggar på The way we play.

Lina beskriver sin stil som bohemisk och eklektisk och inreder gärna med en salig blandning material, stilar och oväntade detaljer.

– Jag blandar helst upp det knasiga med designklassiker, det är härligt med kontraster och för mycket av det goda kan bli rörigt. Generellt har vi mycket textilier i våra inredningar och hem, och älskar att blanda konst – gärna tavelväggar både här och där, säger Lina och fortsätter:

– Dyrgripar inropade på auktion blandas med fotokonst, abstrakta målningar och ett och annat blomsterstilleben i olja. Och en sak som alltid finns i min garderob och i mitt hem är leopard. Jag tröttnar aldrig på det.

Naturmaterial är något annat som ligger Lina varmt om hjärtat när det kommer till stilen.

– Jag älskar naturmaterial som trä, rotting och linne. Gärna mot putsade väggar eller cementgolv. Jag är också svag för keramik och älskar kakel.

5 saker som Dusty Deco-Lina inspireras av: 

1. Resor och människor

Marknad i Avignon.

Foto: Lina Kjellvertz/Instagram

– Jag älskar att resa, att kolla på folk och drömma mig bort på vackra gator, fina miljöer – eller bara en fin port eller ett vackert golv. Jag flyttar ofta in i fantasin i hus jag ser eller hittar på vem som bor bakom de fladdriga gardinerna på den franska balkongen. Barcelona är en favorit alla gånger, även Palma nu när vi bor här. Madrid ligger mig också varmt om hjärtat.

2. Filmer och serier

Omslag på Pedro Almodóvars film Women on the verge of a nervous breakdown (1988).

Foto: Från Pedro Almodóvars film Women on the verge of a nervous breakdown (1988).

– Filmer och tv-serier inspirerar mig. Det får gärna vara lite knasigt och drömskt, favoriten i alla kategorier är Pedro Almodóvar. Jag älskar Allt om min mamma, men även Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott. Min livsdröm är att en gång få göra inredningar och hitta locations till hans filmer.

3. Musik och kaffe

Allt blir bättre med kaffe, tycker Lina Kjellvertz.

Foto: Lina Kjellvertz/Instagram

– Ständiga följeslagare i mitt liv. En känsla, plats eller situation blir liksom lite extra vacker och förstärkt om jag har en kaffe i en pappkopp i handen och riktigt hög musik på i bakgrunden. Allt från gamla Aerosmith-hits och rispig jazz, till indiepop.

4. Naturmaterial

Lina Kjellvertz inredningsstil

Foto: Lennart Weibull Styling: Lina Kjellvertz

– Jag älskar naturmaterial som trä, rotting och linne. Gärna mot putsade väggar eller cementgolv. Jag är också svag för keramik och älskar kakel.

5. Konsert och festival

Lina Kjellvertz på Way out west.

Foto: Lina Kjellvertz/Instagram

– Jag går gärna på konserter och festivaler, det är något visst med känslan av gemenskap och livslust på sådana platser. Alla är där av samma anledning och blir liksom lite härligare och gladare mot varandra när de delar passion för musiken.

Startbild: Jonas Ingerstedt (porträtt) / Sommarnöjen/Foto: Lennart Weibull Styling: Lina Kjellvertz