Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Duka upp festen utomhus i sommar!

25 apr, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med sommaren i sikte börjar planeringen inför årets alla bjudningar att göra sig påmind. I sommar vill vi flytta ut kalaset till trädgården, skogsbrynet och stranden. Ute i naturen finns alla möjligheter att skapa en drömsk atmosfär och bjuda gästerna på en magisk kväll utöver det vanliga.

Här kommer fem tips på hur du fixar sommarens festligaste utomhusfest!

beach_hero

ikea_gardenparty_inspiration_1

Foto: Ikea

1. Rama in uteplatsen och skapa rum i trädgården, skogen eller på stranden genom att fästa stolpar i marken och dekorera med skira tyger eller gardiner som får dansa i vinden.  Utan textiler går det att skapa samma inramning med hjälp av pompoms och belysning.

Annons
img_5206_1
clover

Foto: House of rym

Annons

2. Duka med stil! Här ser vi två exempel på somrigt porslin från House of rym designad av Elisabeth Dunker med söta motiv av bland annat fyrklöver.

IKEA_fest_kollage_1060x1600_01

 

Blandade sommarfavoriter till bordet från Ikea.

forest_tips_2

3. Dekorera med blommor! Blommor behöver inte stå i en vas utan kan användas till dekoration på bordet eller i servetterna som på bilden. Ännu personligare blir det om du ger varje gäst olika snittblommor.

forest_hero

4. Lys upp kvällen! Gör det enkelt och miljövänligt med hjälp av solens energi. Det bästa av allt? Du behöver ingen sladd! Ikea har tagit fram olika varianter av solcellslampor i olika färger och former som både kan stå och hänga vilket gör det enkelt att dekorera med.

forest_tips_1

Foto: Ikea

5. Ge gästerna en goodiebag! Det behöver inte vara något märkvärdigt men vem skulle inte bli lycklig av en söt liten cupcake och ett handskrivet tackkort? Med en goodiebag sätter du pricken över i:et med det där lilla extra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons