Artikeln innehåller reklamlänkar

Så gör du en vacker dörrkrans till julen– enkel guide

dörrkrans jul

Hitta eller skapa din egen favorit!

Få saker skapar ett så julmysigt hem som en vacker dörrkrans! Vi har samlat våra favoriter – oavsett om du vill ha en stor, liten, extravagant eller enkel julkrans i år.
02 november, 2022

Julen närmar sig och vi börjar redan se fram emot att pryda hemmet med vackra och mysiga juldekorationer. En klassisk dekoration för julen som känns både fin och lyxig är en vacker julkrans för dörren.

Dörrkrans till julen

En dörrkrans kan se ut på en mängd olika sätt. Testa att binda med äkta, torkade växter för en härlig känsla (Och visst doftar den underbart!). Du kan också använda dig av konstgjorda växter. Fördelen med konstgjorda växter är att du kan använda samma krans i många år. Du kan också dekorera kransen olika beroende på vad du vill ha för intryck. Testa till exempel att lägga in kottar, bärkvist eller pryda kransen med ett vackert sidenband.

SE MASSOR AV Juldekorationer och julpyssel HÄR (länk till My perfect day).

dörrkrans eukalyptus

Foto: Mr. Plant

Dörrkrans – det här behöver du för att binda en egen

Att binda en egen krans är lätt och går att göra på en mängd olika sätt. Du behöver:

1. Metallring, My Perfect Day

Använd dig av en metallring som grund. Ringen är lätt att använda för att trä genom växter och skapar ett luftigt intryck. Köp metallring i 2-pack här (länk till My perfect day).

metallring krans

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Torkad Eukalyptus, House of Flowers

Om du vill använda dig av äkta blommor kan du testa denna bunt med eukalyptus från House of Flowers. Köp torkad eukalyptus här (länk till Ellos).

torkad eukalyptus att köpa

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Ståltråd, Skapamer

Bind kransen med ståltråd för en stabil grund. Denna ståltråd kommer i 3-pack. Köp ståltråd här (länk till Skapamer.se).

ståltråd krans

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Satinband, My Perfect Day

Knyt ett vackert band runt kransen för upphängningen. Vi älskar detta satinband i mörkrött som skapar maximal julkänsla. Köp satinband här (länk till My perfect day).

rött satinband

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Grangirlang med belysning, My Perfect Day

Om du föredrar att jobba med konstgjorda växter är denna grangirlang med inbyggd ljusslinga ett perfekt val. Gör kransen en gång och använd den år efter år! Köp girlang med granris här (länk till My perfect day).

grangirlang

Klicka på bilden för att komma direkt ill produkten.

Dörrkrans– Steg-för-steg guide

  1. Börja med att använda metallringen som grund för din krans. Välj ut några växter i ungefär samma höjd och börja vira runt ringen.

  2. Vira lite ståltråd runt växterna så att de fäster ordentligt. Upprepa tills du fått en riktigt fyllig krans och botten inte syns längre. För att skapa den fylliga känslan kan du till exempel prova att jobba med flera olika sorters växter, eller blanda ut med grenar eller mossa.

  3. När du känner dig färdig kan du fästa kransen med hjälp av ståltråden. Gör en liten ögla med hjälp av snöret och fäst runt kransen genom att vira den om två varv och därefter göra en knut. Klart!

Julkrans

Det finns också mängder av fina julkransar att köpa i butik. Se våra favoriter nedan.

Julkrans gran, Hemtex

Denna gröna julkrans med frostiga detaljer är som tagen direkt ur en julfilm! Köp den fina kransen här (länk till Hemtex).

julkrans 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Julkrans till dörr, My Perfect Day

Less is more! Denna superfina julkrans är annorlunda, avskalad och ser vacker ut i de flesta hem. Köp krans här (länk till My perfect day).

julkrans metallring

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Dörrkrans bärkvist, Åhléns

Bärkvist är ett typiskt inslag som alltid är fint i juldekorationerna. Vi älskar denna krans från Åhléns. Köp röd dörrkrans här. (länk till Åhléns)

dörrkrans bärkvist

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Dörrkrans året om, My Perfect Day

Denna fina krans med eukalyptusblad är lika vacker för juldekorationen som för vår och höst. Se mer och köp den prisvärda favoriten här (länk till My perfect day).

eukalyptuskrans

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Julkrans med belysning, Star Trading

Star trading lyckas alltid med vackra dekorationer inför jul och årets dörrkransar är inget undantag. Se denna fina med inbyggd belysning. Så fint att lysa upp entrén i julmörkret! Köp julkrans med belysning här (länk till Ellos).

dörrkrans med belysning

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Tips! Det finns flera platser där du kan placera kransen utöver dörren. Testa till exempel att sätta den på kakelugnen, i ett stilleben på byrån – eller till och med vända på den och använd den som en takkrona ovanför bordsdukningen.

Se fler DIY-tillbehör för julen här (länk till Skapamer.se).

Läs mer:

Så gör du din egen pappersstjärna inför advent – steg för steg
Julens trendigaste blommor och växter 2022
DIY: Så gör du din egen Eukalyptus-krans
0:56

Efter reklamen: DIY: Så gör du din egen Eukalyptus-krans

(0:56)

Slå på ljud