Artikeln innehåller reklamlänkar

Enkel DIY-guide: Asymmetrisk spegelram med lufttorkande lera

DIY Asymmetrisk spegel

Foamspegeln 2.0 – se den nya inredningssnackisen från sociala medier!

Var du ett stort fan av foam-spegeln? Vi har skapat en guide till den nya, uppdatera versionen- en asymmetrisk spegelram gjord på lufttorkad lera. Följ vår enkla steg-för-steg guide för den galet snygga inredningsdekorationen nedan.
22 september, 2022

Liva upp hemmet med en snygg spegelram gjord på lufttorkande lera. Den är enkel att skapa och går att göra på en mängd olika sätt. Nedan har vi samlat allt material du behöver, samt en guide som beskriver varje steg i processen.

detta behövs för att göra en Ram till Asymmetrisk spegel

Det är lätt att göra en asymmetrisk spegelram på egen hand. Som grund kan du till exempel använda en gammal spegel hemifrån eller köpa en billigt på industriaffär eller loppis. Det spelar ingen större roll om spegeln är rund, fyrkantig eller har en annan form, se bara till att ta bort originalramen så att du kan skapa en ny ram själv. Du behöver följande material:

  • Spegel i valfri form utan ram
  • Lera, lufttorkande eller ugnslera
  • Superlim
  • Hobbyfärg
  • Pensel
  • Lackeringskit

DIY asymmetrisk spegel

Asymmetrisk spegel

Foto: Rum 21

Hos Skapamer finns massor av produkter för DIY-projekt! (länk till Skapamer.se)

1. Enfärgad lufttorkande lera

Börja med att mäta upp din spegel och kavla ut ungefär så mycket lera som behövs för att göra ramen. Tricket för att få till den asymmetriska formen är att lägga ett tjockt lager lera och sedan jobba med stora vågliknande former både på insidan och utsidan av ramen. Se till att leran täcker alla hörn och jobba in den någon centimeter mot mitten. Lufttorkande lera brukar ta runt ett dygn att torka helt och hållet. Se lufttorkande lera här (länk till Skapamer.se).

DIY spegel lera

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Ugnslera

Det finns även andra alternativ på lera att använda. Om du inte orkar vänta på en lufttorkande lera kan du istället testa att använda lera som bakas i ugnen. Skillnaden här är att du måste ta av ramen från spegeln när den ska in i ugnen, medan du med den lufttorkande leran kan låta den ligga kvar på spegeln när den torkar. Se mer och köp lera här (länk till Skapamer.se).

DIY spegel lera

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Hobbyfärg

Dags för nästa kreativa steg! För att måla spegeln kan du använda dig av hobbyfärg. Här kan du köra allt från en dov beige till en djup röd, eller kanske testa att göra ett mönster? Vi kör gärna säsongens trendmönster rutigt. Täck resten av spegeln med papper för att inte riskera att få färgfläckar på den. Läs mer och köp hobbyfärger här (länk till Skapamer.se).

DIY spegel färg

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Pensel

Använd ett gäng penslar för att måla ut färgen. Kör en tjockare för grund färgen och en tunnare för eventuella detaljer. Se olika storlekar och köp penseln här (länk till Skapamer.se).

DIY spegel pensel

Klicka på bilden för att komma till produkten.

5. Lackeringskit

Avsluta genom att lackera ramen för en fin, glansig finish. Detta gör också att ramen blir mer tålig mot eventuella skador. Sist men inte minst lägger du ett tunt lager lim på undersidan av ramen och tryck mot spegeln för att få den att sitta på plats. Se och klicka hem lackeringskit här (länk till Skapamer.se).

diy spegel lackeringskit

Klicka på bilden för att komma till produkten.Inspireras av andra asymmetriska speglar

Se även dessa fina asymmetriska speglar som finns att köpa direkt i butik och online. Den finns att hitta i en mängd olika varianter och storlekar.

Asymmetrisk spegel med träram, Swedese

Vi älskar denna vackra spegel med räfflad träram. Se produkten här.

Asymmetrisk spegel med träram, Swedese

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Asymmetrisk spegel i rött, NA-KD

NA-KD har precis börjat med inredning och håller sig givetvis lika trendiga här som i sina modekollektioner. Denna röda livar upp hemmet (länk till Na-kd)!

Asymmetrisk spegel NAKD röd

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Asymmetrisk liten spegel i blått, NA-KD

Om du inte känner för att ha en färgglad spegel på väggen kan du testa denna fina sminkspegel som du kan ta fram när du känner för det. Smidigt och snyggt! Se produkten här (länk till Na-kd).

Asymmetrisk spegel blå

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vågig helkroppsspegel, Jotex

Denna spegel utgår i en rektangulär form men har ändå ett organiskt intryck med sin mjuka, vågiga ram. Se spegeln här (länk till butik).

Asymmetrisk spegel jotex

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Hos Skapamer finns massor av produkter för DIY-projekt! (länk till Skapamer.se)

Läs också:

DIY – så gör du egna skålar av lufttorkande lera steg för steg
Klicka på bilden för att komma till artikeln.
Så gör du enkelt egna ljus hemma – formar och allt du behöver för de trendiga ljusen
Klicka på bilden för att komma till artikeln.
Guide: så klär du enkelt om dina möbler med teddytyg
Så lätt målar du om din tråkiga lampa
1:19

Efter reklamen: Så lätt målar du om din tråkiga lampa

(1:19)

Slå på ljud