Artikeln innehåller reklamlänkar

Inspireras av den bästa hotellinredningen just nu

Miss_Clara_Hotellrum

25 juli, 2014

Allt fler hotell använder inredningen som ett medel att locka gäster – ju mer originell desto bättre. Här finns många bra gör-det-själv-idéer att låna!

DThompson_JonJoh

Tältväggar

Att sätta upp textil över en hel vägg är ett enkelt sätt att ge rummet en ny atmosfär. Byt när andan faller på! Nytänkande botiquehotellkedjan Ace Hotels använder sig av väggtextil i flera av sina hotell. I Ace Hotel Palm Springs får rummen en nomadkänsla med tältduk på väggen och lätta, portabla möbler.

Ace Hotel Palm Springs, East Palm Canyon Drive, Palm Springs, www.acehotel.com

Foto D. D Thompson

 

Posterkollage

Gör väggen till en moodboard med posters och bilder uppsatta omlott, som i rummen i Story Hotel Signalfabriken. Varje bild får ny karaktär i sällskap med andra och kollaget är enkelt att förändra efter humör.

StoryBöcker

Nere i loungen har målade, uppslagna böcker satts upp på väggen. Favoritcitat? Älsklingsdikter?

Story Hotel Signalfabriken, Sundbybergs Torg 1, Sundbyberg, www.storyhotels.com

maison_moschino (länk till Hotels.com)

Uttrycksfull sänggavel

Sänggaveln är en inredningsdetalj som är ganska lätt att byta ut och gör mycket för känslan i rummet. Story Hotel vid Stureplan tog vara på några av husets gamla dörrar och återanvände dem som sänggavlar. På Hotel Skt Petri i Köpenhamn ger sänggavlar i målad mdf en fint färgspel i rummen. Den ambitiöse hemmafixaren tar efter Maison Moschino i Milano och skapar sagolika sänggavlar som tagna ur Alice i Underlandet.

Maison Moschino, Viale Monte Grappa 12, Milano, www.maisonmoschino.com

Story Hotel, Riddargatan 6, Stockholm, www.storyhotels.com

Hotel Skt Petri, Krystalgade 22, Köpenhamn, www.sktpetri.com

Mikroförvaring

Nyöppnade HTL i Stockholm har rum som är mindre än genomsnittet, men kompenserar med genomtänkt inredning. Att bygga in sängen i en ram ger möjligheter både till hängande förvaring och utsmyckning med textil och blommor.

HTL Kungsgatan, Kungsgatan 53, Stockholm, www.htlhotels.com

Skärmsväljare

Att hitta en snygg och funktionell plats för tv:n är inte det enklaste. I hippa Uxua Casa Hotel & Spa vid Bahiakusten i Brasilien är skärmarna placerade i locken på gamla lådor eller på välanvända stafflier.

Uxua Casa Hotel & Spa, Trancoso, Bahia, Brasilien, www.uxua.com

Fint fotfäste

På Miss Clara i Stockholm har den vackra fiskbensparketten fått krypa upp på väggen och bilda en låg panel, vilket skapar ett ombonat lugn i rummet.

Miss Clara, Sveavägen 48, Stockholm, www.missclarahotel.com

Av: Anders Bergmark