10 exklusiva designhem på Airbnb

23 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Från ett hem med 80-tals vibbar till en lägenhet som liknar ett museum. Gör boendet till en upplevelse på nästa resa. Här är tio originella och exceptionella lägenheter som går att hitta på Airbnb.
Annons

Tröttnat på den minimalistiska trenden? Det hade i alla fall stjärndesignern Ksenia Shestakovskaia när hon 2015 startade Decor Hardcore på Instagram. Kontot som kretsade kring design och inredning bjöd alltid på det lilla extra vilket lockade en stor skara följare. Detta ledde till att Decor Hardcore utvecklades till en inrednings- och designstudio som bland annat jobbat med kända varumärken så som Gucci.

Här listar Ksenia några av de mest extravaganta hem som går att hitta på Airbnb. Något för dig som vill göra boendet till en upplevelse på nästa resa.

1. Mey’s Place – Sarajevo, Bosnien och Herzegovina

Denna extremt lyxiga takvåning i Sarajevo utstrålar charm. Sätt guldkant på semestern i detta stilrena hem.

2. En natt på museum – Florens, Italien

Har du alltid undrat hur det är att bo i ett museum? Lev ut din dröm i denna sällsynta Florenspärla vars interiör blandar värdefulla antikviteter och modern design.

Annons

3. Unik lägenhet i två etage – Skopje, Makedonien

Denna exotiska lägenhet i Makedoniens huvudstad Skopje har hämtat inspiration från Art Nouveau, grekisk mytologi och Versace. Detaljerna med djurtryck gör det till ett hem med extra allt.

4. Romantisk tvårummare – Lviv, Ukraina

Denna lägenhet, belägen i närheten av Lvivs gamla stad, bjuder på en spännande mix av historiska influenser kombinerat med värdens unika stil.

Foto: Vira and Vlad Basarab

5. Khadaka Heritage – Jaipur, Indien

Handmålade blommor på väggarna och en färgstark inredning. Vad finns att inte älska med denna indiska pärla?

Annons

6. Operainspirerad prakt – Paris, Frankrike

Från förgyllda paneler till den extravaganta ljuskronan. Denna lägenhet är en definition av ”det lilla extra”.

Foto: Airbnb

7. Lyxig takvåning – Paris, Frankrike

Lägenheten är modern och stilsäker med minimalistiska influenser. Detta, tillsammans med vågade färgval och okonventionell inredning, gör den till en säker punkt på listan.

Foto: Airbnb

8. The ApARTment – Tbilisi, Georgien

Detta 200-åriga hem i Georgiens huvudstad är som ett levande konstverk. De kreativa värdarna dekorerade lägenheten för att skapa en plats där konstnärer, poeter och musiker kunde känna sig inspirerade.

Annons
Foto: Sofie Krenkel

9. Flirt med tidigt 2000-tal – Stockholm, Sverige

Ksenias svaghet för LED-belysning och musikvideor från början av 2000-talet påverkade hennes beslut att inkludera denna svenska lägenhet i hennes topp tio.

Foto: Olga Carlsson

10. 80-tals retro – Portland, Oregon

Kliv tillbaka i tiden med virvlande mönster, neonbelysning och härliga inslag av art déco. Ingen kan anklaga denna retrodröm för att vara minimalistisk.

Annons

Artikeln publicerades först på Residence.

Annons