Trend: Inred skandinaviskt – med en twist

Nu får den skandinaviska trenden en twist med dov färgskala, glödande toner av rost och konstverk som tar för sig. In och inspireras!
01 oktober, 2017

I slutet av 2016 öppnade den kreativa mötesplatsen Alma i Beckmans gamla lokaler på Nybrogatan 8 i Stockholm. Här har vackra rum tolkats och visar höstens trender. Inspireras av dova färger, magiska detaljer och ljuva, färgstarka skulpturer!

1. Konstverk i fokus

Konstverk Natalie (2014) av Charlie Roberts, vas av Carl August Sandgren, bord av Rikard Palmquist, fällbord Together och pall av Ilse Crawford för De La Espada, stolar Hastoe av Matthew Hilton för De La Espada, små koppar av Rikard Palmquist.

2. Möbler som tar för sig

Vas med vallmo av Tufva Design, blå vas av Carl August Sandgren, föremål i glas av Åsa Jungnelius, kruka och skål av Rikard Palmquist, skrivbord och stol Arrow av Erik Petter Järkil för Austere.

3. Vackra detaljer

Objekt i glas av Åsa Jungelius, kopp av Carl August Sandgren, små koppar av Rikard Palmquist, stol Valet av Hans J Wegner för PP Møbler, kruka av Isadeco, pall Arrow av Erik Petter Järkil för Austere.

4. Skulpturer

Glasskulptur av Åsa Jungelius, pall av Andreas Bozarth Fornell för Austere, vas av Carl August Sandgren.

5. Ögonfallande detaljer

Taklampa w171 Alma av Tham & Videgård för Wästberg, konstverk The Electris Kool Aid Acid Test (2015) av Bella Rune. Tekanna och tekoppar av Rikard Palmquist, vas av Carl August Sandgren, bänk med sittdyna i läder av Ilse Crawford för De La Espada, fåtölj Web Chair av Hans J Wegner för PP Møbler, sidobord Turning Table av Theresa Arns för Menu.

6. Ljuvlig keramik

Kaktusvas av Tufva Design, ljusstake av Anderssen & Voll, skål av Rikard Palmquist.

7. Harmonisk färgskala

Fåtölj Peacock av Hans J Wegner för PP Møbler, konstverk Nitewalk (2014) av Charlie Roberts.

Av Evelien Reich
Foto James Stokes

Läs mer:

7 nya skandinaviska trender som amerikanerna älskar

9 detaljer som du hittar i (nästan) alla klassiskt skandinaviska hem

10 trendiga detaljer för den lyxskandinaviska stilen

Så höjer du mysfaktorn i ett minimalistiskt hem – 8 knep