Så ska du dekorera julgranen – baserat på ditt stjärntecken

Att pynta julgranen är inte så bara – dekorationerna ska smälta in i ditt hem likväl som att stilen ska säga något om vem du är som person. Så vad kan passa bättre än att inspireras av din stjärnbild?
01 december, 2017

Låt stjärnorna vara med på ett hörn när det är dags att klä granen i år. Det kan inte bli mer personligt än så.

Oavsett om du älskar att läsa horoskop eller inte är det alltid spännande att se vad ditt stjärntecken har att säga om hur du bör pynta trädet.

Väduren

Klassiskt och färgstarkt är ledorden för väduren och det smittar av sig även i julgranspyntet. Rött, guld och ett traditionellt stuk är rätt väg att gå, enligt stjärnorna.

Oxen

Kärleksfulla oxen har en stil som utstrålar värme och romantik – och vad är mer romantiskt än just blommor?

En trend som vi börjat se mer av är att klä granen med blommor istället för julgranskulor och glitter. Levande blommor är så klart allra finast, men sidenblommor eller prydnader av papp står sig garanterat hela säsongen.

Tvillingarna

Då tvillingarna älskar att stå i centrum kan man nästan alltid förvänta sig en uppseendeväckande gran, om tecknet låter stjärnorna styra.

Livfulla detaljer, roliga former och moderna linjer går som en röd tråd hemma hos tvillingen.

Kräftan

Familjen är det viktigaste för kräftan och tecknets hemmakära personlighet gör julen till en inredningsmässigt mysig högtid.

Arvegods, kulor som gått i generationer och personliga detaljer samsas ofta med nya favoriter i granen.

Lejonet

Lejonets julgran får gärna vara en annorlunda karamell och det här tecknets personlighet älskar ting som är långt ifrån det vanliga.

Resedetaljer, udda pynt och en vacker blandning kännetecknar dekorationerna.

Jungfrun

Julen är visserligen uppskattad hos jungfrun, men att inreda typiskt juligt är inte för det här organiserade och ordningsamma tecknet.

Rent, avskalat och minimalistiskt är något som jungfrun föredrar, även när det kommer till julgran och julgranspynt.

Vågen

Vågen uppskattar hantverk och vackra ting, så i det här tecknets gran ser vi ofta allt från kvalitativa klassiker, tidlösa detaljer och välarbetad design, till kulor i svala kulörer och harmoniska former.

Skorpionen

En riktigt julig känsla kännetecknar ofta skorpionens julgran. Lyxiga former och material, mycket av allt och en dramatisk touch tar över. Resultatet blir hög mysfaktor och väldigt stämningsfullt.

Skytten

Äventyrliga skytten gillar en spretig mix av mönster och diskreta toner. Bleka nyanser av färger som smälter in i omgivningen och udda objekt som fångar blicken är därför typiskt för en skytte.

Stenbocken

Stenbockens stil är enkel och en aning minimalistisk. Glitter, rött och guld lyser med sin frånvaro medan gröna, blå, grå eller silvriga toner är att föredra för det här tecknet.

Julgran med blå julgranskulor och lysande toppstjärna.

Foto: Plantagen

Vattumannen

Julen är ljus och krispig hemma hos vattumannen och julgransdekorationerna får gärna vara i ljusa naturtoner, vitt och guld.

Ha den skandinaviska och avskalade paletten i åtanke och överklä inte kvistarna.

Fiskarna

Det kreativa tecknet fiskarna gillar att blanda stilar, men drar ändå mest åt det avslappnade och bohemiska, så även när det är dags att klä julgranen. Och julgranen behöver nödvändigtvis inte vara ett traditionellt träd på golvet.

Är granen något utöver det vanliga räcker det att dekorera med detaljer runt omkring och tända ljus är ett givet inslag.

Julgran på väggen.

Foto: Plantagen

Läs mer:

Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

Så ska du inreda – enligt ditt stjärntecken

Så ska du inreda i jul – baserat på ditt stjärntecken