Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

7 fina tips som dekorerar sommarens fester

27 apr, 2020 
detaljer till sommarfesten
Födelsedag, finmiddag för några få eller något annat som är värt att fira. Sätt guldkant på sommarens festligheter med fina dekorationer och stylingknep. Inspireras av de här sju idéerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

Aldrig har vi väl längtat så mycket efter att mötas? Oavsett tillfälle (eller möjligheter) är det enkelt att förgylla både fest och vardag med fina dekorationer, sommarens blommor och enkla knep.

Här är våra sju bästa, somriga tips!

1. Strandnära stämning

Sommarfest vid vattnet med sommardukning
Tips! Inred som inne fast ute med mysiga textilier, en sittpuff och fin belysning som tänds när det börjar skymma. Foto: House Doctor

Flytta festmiddagen från verandan ner till strandkanten. Duka upp på bryggan eller direkt vid vattnet för en svårslagen sommarkänsla som gör dagen snäppet härligare.

2. Sätt guldkant

Sommardukning i rosa och guld
Tips! En duk i ett fint material och en somrig nyans binder samman säsongens festdukning. Foto: Broste Copenhagen

Sätt en bokstavlig guldkant på festdukningen i sommar med förgyllda bestick, serveringsfat eller glas. Detaljer i mässing och guld blänker vackert i solskenet och är fina på bordet året om.

Annons

3. Eviga blomsterdekorationer

Blombuketter och dekorationer som är enkla att göra själv i sommar
Tips! Välj blommor i närområdet för en miljövänlig bukett. Foto: Alexandra Ydevall.

Skapa långlivade dekorationer av blommor med torkade buketter. Fäst dem i en girlang för att få en vacker detalj i hemmet både till vardags och till fest.

4. Blommiga DIY-iskuber

Iskuber med blommor i - enkelt DIY-projekt att göra själv
Tips! Satsa på en iskubsform modell större för att låta blommorna komma till sin rätta i isen. Foto: Sostrene Grene.

Ska du kyla ner dryck? Komplettera champagnekylaren med fina iskuber för att göra den till en del av dekorationerna! Du gör det enkla DIY-projektet genom att blanda ner blomblad i iskubsformen. Välj ätbara blommor om du vill stoppa dem i drinken.

Annons

5. Ängsblommor som blickfång

Kanna som vas för ängsblommor
Tips! Dela upp blommorna i flera små vaser för att kunna sprida blomsterdekorationerna i rummet eller på matbordet. Foto: Ikea, styling: Mari Strenghielm.

Sommarfestens finaste blomsterarrangemang att ställa fram? Vilda, vackra ängsblommor! Du behöver ingen vas på lantstället heller, en vacker kanna – lätt att fynda på loppis – ger den rätta rustika känslan.

6. Lekfullt bordspynt

Sommardekoration till fest – glasstrutar med blommor
Tips! Du kan även byta ut glasstrutarna mot papper som du viker som en strut runt den lilla buketten. Foto: Olof Abrahamsson.

Skapa en lekfull, somrig och kreativ bordsdekoration till det dukade bordet med glasstrutar som fylls med olika sorters blommor. Placera den på tallriken eller servetten som prydnad, alternativt samla flera i en grupp som en annorlunda bukett.

Annons

7. Detaljerna gör dukningen

Sommardukning till festen
Tips! Smycka festen med det som finns till hands, säsongens bästa detaljer är de som finns i naturen eller de som går att återbruka. Foto: Sostrene Grene

Engångsbestick eller tråkigt porslin? Piffa till dukningen med favoriter från naturen. En enstaka blomma eller ett vackert grönt blad ger dukningen en festlig touch.

Läs mer:

15 vackra detaljer till vårens och sommarens alla fester

7 fina detaljer till sommarens fester (och till bröllopet såklart!) 

10 enkla knep för festlig midsommarkänsla – trots regn 

Annons