Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

5 hetaste trenderna på årets möbelmässa

17 feb, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Grönt, rosa, speglar, 70-tal, dagbäddar och terrazzo, det tar vi bland annat med oss från Stockholm Furniture Fair 2016.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi pustar ut efter årets mest intensiva vecka för oss i inredningsvärlden. Vi inledde med ELLE Decoration Swedish Design Awards på måndagen och fortsatte sedan på en varm, vänlig och mycket inspirerande möbelmässa i Älvsjö utanför Stockholm. Här är vår trendspaning från mässan.

Petitefriture
  1. Speglar

Speglar i alla former, med roliga ramar och med mönster i glaset, gärna art déco-inspirerade sådana är en av de starkaste trenderna just nu. På mässan visade designföretag som Petite Friture, Hay och Friends & Founders alla nya speglar.

Annons

2. Småbord & serveringsvagnar

Klong

Nätta, lättplacerade möbler har en ökad efterfrågan nu när vi bor på mindre ytor. Vi säger ja tack till den nya tidens möbel. Broberg & Ridderstråle är aktuella med en underbar serveringsvagn för Klong. Kolla in handtaget i form av en ögla.

3. Terrazzo

terrazzo_Fogia_C_036

Terrazzo är en konststen som framställs av krossad marmor, gör man den i mosaik så läggs utvalda marmorbitar i mönster. Och nu syns tekniken stort på både möbler och inredningsaccessoarer. Årets designer Note Design Studio är aktuella med ett bord med skiva av terrazzo för Fogia.

Annons

4. 70-tal

Kullaro_velvetPouf

Fortsatt mycket influenser från detta omsusade decennium, känt för den politiska kampen och mysiga gillestugor men lika mycket för glamouren à la Studio 54 i New York. En av mässans stora snackisar var Lisa Hillands imponerande projekt Arches of Kullaro. Här puffen i svart, lackat stål och sammetsdyna som andas 70-tal, men är också starkt influerad av art décon.

5. Dagbäddar

Adea_dagbadd

Vi sa ju det när vi delade ut pris för Årets möbel till Ilse Crawfords dagbädd för Ikea – den här möbeln är högsta mode just nu och här för att stanna! Sannerligen sinnerlig och gott om tjusiga exemplar visades på Stockholm Furniture Fair. Kolla in Broberg & Ridderstråles dagbädd för Adea.

Annons