5 hetaste trenderna på årets möbelmässa

17 feb, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Grönt, rosa, speglar, 70-tal, dagbäddar och terrazzo, det tar vi bland annat med oss från Stockholm Furniture Fair 2016.
Annons

Vi pustar ut efter årets mest intensiva vecka för oss i inredningsvärlden. Vi inledde med ELLE Decoration Swedish Design Awards på måndagen och fortsatte sedan på en varm, vänlig och mycket inspirerande möbelmässa i Älvsjö utanför Stockholm. Här är vår trendspaning från mässan.

Petitefriture
  1. Speglar

Speglar i alla former, med roliga ramar och med mönster i glaset, gärna art déco-inspirerade sådana är en av de starkaste trenderna just nu. På mässan visade designföretag som Petite Friture, Hay och Friends & Founders alla nya speglar.

Annons

2. Småbord & serveringsvagnar

Klong

Nätta, lättplacerade möbler har en ökad efterfrågan nu när vi bor på mindre ytor. Vi säger ja tack till den nya tidens möbel. Broberg & Ridderstråle är aktuella med en underbar serveringsvagn för Klong. Kolla in handtaget i form av en ögla.

3. Terrazzo

terrazzo_Fogia_C_036

Terrazzo är en konststen som framställs av krossad marmor, gör man den i mosaik så läggs utvalda marmorbitar i mönster. Och nu syns tekniken stort på både möbler och inredningsaccessoarer. Årets designer Note Design Studio är aktuella med ett bord med skiva av terrazzo för Fogia.

Annons

4. 70-tal

Kullaro_velvetPouf

Fortsatt mycket influenser från detta omsusade decennium, känt för den politiska kampen och mysiga gillestugor men lika mycket för glamouren à la Studio 54 i New York. En av mässans stora snackisar var Lisa Hillands imponerande projekt Arches of Kullaro. Här puffen i svart, lackat stål och sammetsdyna som andas 70-tal, men är också starkt influerad av art décon.

5. Dagbäddar

Adea_dagbadd

Vi sa ju det när vi delade ut pris för Årets möbel till Ilse Crawfords dagbädd för Ikea – den här möbeln är högsta mode just nu och här för att stanna! Sannerligen sinnerlig och gott om tjusiga exemplar visades på Stockholm Furniture Fair. Kolla in Broberg & Ridderstråles dagbädd för Adea.

Annons
Annons