5 hetaste trenderna på årets möbelmässa

10 feb, 2017 
AvELLE Decoration
Djupa soffor, rottingmöbler och färgglatt glas i bästa 1970-talssanda. Här är höjdpunkterna från Stockholm Furniture & Light Fair 2017!
Annons

Stockholm Furniture & Light Fair 2017, eller Möbelmässan som den oftast kallas, bjöd i vanlig ordning på mängder av spännande nyheter och en stor dos inspiration. Här är vår spaning med fem höjdpunkter från mässan.

1. Små dekorativa lampor

Om 2016 var den nakna glödlampans år tror vi att dekorativa smålampor är på framfart 2017. Lampor som trots att de är små är vackert formgivna med spännande detaljer. Hängande smålampor gör sig perfekt i fönstret, i köket eller tillsammans i ett kluster över matbordet.

Mater_ray_family
Ray heter en ny belysningsserie tillverkad i ek och stål, vilket skapar en innovativ kontrast. Lamporna har ritats av den danska designstudion PederJessen för Mater.

2. Stolar med läderdetaljer

Förra året tilldelades stolen Madonna av David Ericsson priset ”Årets stol” på ELLE Decoration Swedish Design Awards. Stolen är tillverkad i bok med rygg och sits i vegetabiliskt garvat läder. Stolar och nätta fåtöljer tillverkade på detta sätt, med spänt läder över en trästomme, syntes på flera håll under Möbelmässan. I synnerhet stolar med ljust läder på en ljus trästomme.

Annons
_MG_6839 -600x600
Loungestolen December XL är formgiven av Jasper Morrison och Wataru Kumano för finska Nikari. Stolen finns i askträ eller ek.

3. Djupa soffor

En härlig trend som vi gärna ser mer av är soffor med generöst tilltagna mått på djupet. Djupa soffor är perfekta att både halvsitta och ligga i och fungerar fint som en extra säng. I veckan har vi spanat in flera modeller – både på Möbelmässan och på Ikeas pressvisning av kollektionen Stockholm 2017.

IKEA_STOCKHOLM_2017_morkbla
Nya soffan Stockholm 2017 är i mjuk sammet med mängder av sköna kuddar.

4. Färgspel

Spännande lekar med färg, gärna med en touche av 70-tal i både färg och form möter vi 2017.  Sebastian Harkners läckra serie vaser för danska &Tradition, kommer i set om två.  När två vaser sätts ihop skapas en tredje färg vilket gett serien dess namn – Tricolore!

Annons
TRICOLORE_andtradition
Vaser Tricolore av Sebastian Harkner för &Tradition.

5. Korg och rotting

Att rotting och korg är i ropet har synts tydligt under Stockholm Design Week. Bland de många möbler som har lanserats är flera tillverkade i dessa vackra naturmaterial. En klar favorit är fåtöljen Dandy från Gärsnäs, formgiven av Pierre Sindre. Fåtöljen är bred och sittvänlig med hög välvd rygg i rotting och detaljer i tärnsjöläder och stomme i ek.

Gärsnäs News 2017
Fåtöljen Dandy, formgiven av Pierre Sindre för Gärsnäs, är en nyhet för 2017.
Annons