Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

De 10 trendigaste länderna att resa till 2017

07 dec, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Funderar du över vilket resmål du ska välja i år? Här är världens tio trendigaste länder att besöka 2017, enligt Lonely Planet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När Lonely Planet listade de trendigaste resmålen som du bara inte får missa under 2017 är bland annat vårt grannland Finland, vackra Oman och natursköna Etiopien med.

Läs också: 9 drömhotell vi gärna flyr till i vinter

Här följer hela listan.

1. Kanada

Kanada har ökat sin trendfaktor efter att den energiska Justin Trudeau, landets premiärminister, kom till makten.

Med en förhållandevis svag valuta som pressar priserna och en stor mat- och vinkultur finns det mycket att uppleva som turist.

trendiga-resmal-kanada

2. Colombia

Landets vibrerande mix av olika kulturer och den vackra naturen gör Colombia till ett riktigt trendigt resmål.

Annons

Under 2017 kommer även Påven att besöka Colombia, något som inte hänt på 30 år och som givetvis är en väldigt stor händelse för det katolska landet.

trendiga-resmal-colombia

3. Finland

Vårt vackra grannland firar 100 år som självständigt land år 2017 vilket givetvis kommer att uppmärksammas och firas på olika sätt runt om i landet.

Finland är även värdland för världsmästerskapen i konståkning och skidor under nästa år vilket säkert kommer att bidra till en ökad turism.

trendiga-resmal-finland

4. Dominica

Dominica sägs ha bevarat sin historia bäst av de karibiska öarna.

Annons

När andra öar lockar turister med sina vita paradisstränder har Dominica, med sina stenstränder, fått vara relativt orörd. Men passa på att besöka ön innan 2018, då Dominica får sin första stora hotellkedja som troligtvis kommer bidra med ökad turism.

trendiga-resmal-nepal

5. Nepal

Efter den stora jordbävningen 2015 förstördes en stor del av landet. Nepal är fortfarande otroligt vackert och fascinerade, men behöver komma på fötterna igen efter katastrofen.

Genom att besöka landet stödjer du både kulturen och folket och hjälper på så vis landet att bli vad det en gång var.

Annons
nepal-trendiga-resmal

6. Bermuda

Bermuda har värdskapet för America’s Cup under 2017 och med enbart två timmars båtfärd från North Carolina, en paradisliknande miljö och varma vindar, kvalar Bermuda in på plats nummer sex.

trendiga-resmal-

7. Mongoliet

Under 2017 kommer det exklusiva hotellet Shangri-La att vara färdigbyggt och med sina 290 rum och bland annat en IMAX-bio, har bygget kostat 500 miljoner dollar.

Annons

Mongoliet har blivit ett fantastiskt vattenhål för såväl stadsliv som för naturnära upplevelser och det är just därför man har valt landet som ett av de trendigaste resmålen 2017.

trendiga-resmal-ett

8. Oman

Med fler flygbolag än någonsin som flyger hit och med allt fler exklusiva hotell som byggs är Oman ett land att räkna med.

Under 2017 kommer Majarat Oman, en gigantisk temapark för familjer, att stå klar och den förväntas bli rejält populär.

trendiga-resmal-tva

9. Burma

När den första demokratiskt valda regeringen började styra landet kunde man på allvar att se en ljus framtid för Burma.

Annons

I Burma blåser förändringarnas vindar och nu när det hemlighetsfulla landet är redo att ta emot gäster finns det möjlighet att se en del av det forna Asien.

resmal-trend

10. Etiopien

Etiopien är ett unikt land som bland annat har sin egen kalender med tretton månader istället för tolv.

Maten, kaffet och kyrkorna är i en stil för sig och naturen är hisnande. Här besöker du gamla kloster och kyrkor, tittar på exotiska djur och upplever en miljö du aldrig sett tidigare.

Annons
trendigt

Foto: Shutterstock

Läs också: Världens 5 häftigaste takpooler som tar din semester till en ny nivå

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons