Därför dominerar den organiska inredningstrenden i sommar

Organiska former inredningstrend 2020

Medelhavsinspiration och organiska former är en stor inrednings- och designtrend sommaren 2020. ELLEs editionschef Katarina Matsson reder ut varför!
13 maj, 2020

 

ELLE Decorations editionschef Katarina Matsson (@ettrumtill) spanar trender och ger perspektiv på inredningsvärlden. Denna månad inspireras hon av organiska former och Medelhavsinfluenser.

1. Ett drömhus

Vi var många som fick dåndimpen när vi såg stylisten Caitlin Burkes (@caitlinburkenyc) bilder och filmer från Javier Senosiains Organic house strax utanför Mexiko city på Instagram. Helt införlivat i naturen är huset utformat som ett jordnötsskal, med två luftiga och ljusa rum, förenade av en mindre och mörkare korridor.

Huset färdigställdes 1984 och både förvaring och funktion är inbyggda i arkitekturen. Tänk hobbit, fast übersnyggt! För vem längtar inte efter ett tryggt och vänligt Fylke att gömma sig i när världen runtomkring skakar.

2. Ett restaurangbesök

Jacquemus är av de hetaste modeskaparna just nu och när han slog sig ihop med lyxmatgruppen Caviar Kaspia – sedan 1927 ansvariga för den franska kaviarkulturen – i Paris kunde man ana att resultatet skulle bli extraordinärt.

Restaurangen Oursin hittas på Galeries Lafayette på Champs-Elysées och förtrollar med sin naturnära design, inspirerad av konstnären Valentine Schlegel och arkitekten Jacques Couëlle, känd för sina grottlika bostäder. Precis som i hans modekollektioner är Jacquemus Medelhavsarv starkt närvarande.

Nischerna i den inbyggda hyllväggen är fyllda av väl utvalt hantverk som lyses upp när mörkret faller och prydnadstallrikarna av grekiska keramikern Daphne Leon (scoutad av Jacquemus själv) skapar starkt habegär!

Just nu är det kanske inte läga att boka en resa, men i väntan på tillfälle kan man i alla fall njuta av inredningen på @oursin på Instagram och på hemsidan!

3. En inbyggd hylla

I tidernas begynnelse bådde människan i grottor. Den traditionen tar Studio Haddou Dufourcq vidare i sitt projekt Grotto från 2018. Arkitekturen är vanlig i Medelhavsområdet där den går under namnet ”troglodyt”.

Bokhyllans grova murbruk är typiskt för södra Frankrike och kan används både inne och ute. ”Vi älskar hur det fångar ljuset. Det är ett fint sätt att göra en enkel vit vägg lite mindre tråkig”, säger de.

Foto: Mikael Lundblad, Caitlin Burke, Yoanne et Marco, Luc Bertrand

LÄS MER

12 snygga och trendiga sidobord

Modern fransk elegans – så skapar du inredningsstilen

Inred snyggt på få kvadrat – 5 inspirerande hem