Dags att inreda verandan – 6 snabba tips!

Dags att inreda verandan – 6 snabba tips!

06 april, 2015

Drömmer du om en romantisk veranda à la den amerikanska södern att vänta in solnedgången på i sommar? Inspireras av vår bloggare Anna Malmberg/Norhtern Delight och stylisten Anna Björkmans vackra bilder.

Inspireras av den amerikanska södern – 6 tips för att förnya verandan eller altanen!

fixa uterummet inspiration veranda anna malmberg

1. Blanda pynt och funktion. Häng solhattarna på väggen istället för att gömma undan dem i ett skåp. Det skapar textur till uterummet och blir en vacker prydnad. Dessutom är de lätt tillgängliga inför en tur till trädgårdslandet.

2. Bjud in naturen. Vi mår bra av att omge oss med växter och natur, så låt fynden från skog och strand ta plats. Ofta är det enklaste det vackraste och drivved, grenar och stenar är prydnader som skapar stämning och harmoni.
3. Inred på höjden. Eftersom en veranda har en begränsad yta kan det vara bra att utnyttja höjden. Gör egen makramé och häng amplar i taket, sätt upp hyllor på väggarna eller använd spaljéer för att skapa ett grönt rum.

fixa uterummet inspiration veranda anna malmberg 2

4. Byt krukor. Ett billigt sätt att förnya verandan eller altanen är att byta krukor. Flätade korgar passar utmärkt som ytterkruka (men ställ ett fat i botten så att den inte läcker när du vattnar).

5. Inred med olika material. Genom att blanda olika material, som keramik, sten, rotting och textilier skapar du ett varmt och levande uterum. För att undvika alltför många intryck på smultronstället – håll dig till en monokrom färgskala.

6. Förnya med textil. Second hand-fyndade spetsar, mjuka handdukar och sköna filtar skapar hemtrevlighet. Glöm bara inte att ta in dem när daggen faller!