Dagmar + konstverk = superfint!

Dagmar + konstverk = superfint!

Klädföretaget Dagmar har inspirerats av konsten. För att vara mer exakt av Matthias van Arkels verk "Goblin". Kolla in hur fint det blev!
11 mars, 2016

Matthias van Arkel gör konst som är en blandning mellan expressionism och minimalism. Han ställer under våren ut på Cecilla Hillström Gallery där han visar sina konstverk gjorda i silikon med olika färger. Klädföretaget Dagmar har inspirerats av denna konst och gjort en kollektion av mönster som Matthias van Arkel skapat.

Konstverket ”Gobelin” av Matthias van Arkel.

Kläderna är inspirerade av konstverket ”Gobelin” och färgerna samt mönstret i konstverket går att hitta i många av kollektionens delar. Matthias har förutom mönstret på kläderna nyligen skapat ett konstverk med sprayfärg direkt på Dagmars butiks fasad och skyltfönster.

Konstverket ”Gobelin” har inspirerat kollektionens kombinationer av material, dess snitt och plisseringar. Matthias van Arkels skulpturala målningar ger kollektionen anspelningar till en minimalistisk och avslappnad livsstil. Verket ligger även till grund för kollektionens tvåfärgade mönster.