Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Corona-säker utställning på CFHILL – se bilderna här

08 apr, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Allt fler museer och kulturinrättningar stänger ner under coronakrisen. Då tänker CFHILL nytt och lanserar en stor, helt digital utställning som pågår till den 16 maj.
Annons

När världen vänds upp och ner och allt mer kultur stänger igen så väljer galleriet CFHILL att gå tvärt emot! Idag är det premiär för deras största utställning någonsin – en digital storsatsning.

Black Voices/Black Microcosm pågår på CFHILL den 8 april — 16 maj 2020 och blir en digital interaktiv presentation av det fysiska rummet och den konstnärliga kraften.

Ferrari-Sheppard-Flight-2020

Ferrari Shephard.

Utställningen kommer kontinuerligt att uppdateras med innehåll av konstnärssamtal, intervjuer och inspiration som man kan följa via CFHILLs digitala kanaler samt vara öppen för privata visningar så att det går att ta del av utställningen både digitalt och på plats beroende på vad man föredrar. Då bokar du bara en visning via deras hemsida.

Annons

31 konstnärer på plats

Utställningen är curerad av Destinee Ross, med verk av 31 konstnärer. Det är unga konstnärer på väg att etablera sig samt äldre som haft genombrott både i sina hemländer och internationellt. Vissa arbetar på sin slututställning, andra har redan en lång utställningshistorik.

Destinee-Ross-CFHILL-curator-digital

Destinee Ross.

Destinee är en ung konstkurator och rådgivare. Hon har samkurerat internationella grupputställningar för Museum of Contemporary African Diasporan Arts (MoCADA) och är rådgivare till flera privata institutioner och internationella samlare, främst inom afrikansk och afroamerikansk samtidskonst. Huvuddelen av hennes curatorarbete under de senaste tre åren har utförts i hennes kapacitet som chef för en stor Black Arts Foundation som öppnades 2021.

Annons
Debra-Cartwright-White-Sheets-2019

Debra Cartwright.

Digital vernissage

Black Voices/Black Microcosm är den senaste i raden av grupputställningar där CFHILL bjuder in oberoende kuratorer att öppna dörrar till några av konstvärldens mest aktuella konstnärer.

Det kommer att hållas en interaktiv, digital vernissage live på sociala medier där kommer besökare interagera och ställa frågor till konstnärerna själva likväl som till Destinee och få svar i realtid. Känslan blir att vara en grupp på samma plats samtidigt där alla får en privat närgången presentation av utställningen, medan vernissagebesökare på en special sajt kan klicka sig runt på plats.

Amani-Lewis-BRITTANY

Armani Lewis.

Läs mer:

Annons